Autoga peaks järgmisel nädalal jääle pääsema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jäärajasõit. Foto pärineb varasemast ajast.
Jäärajasõit. Foto pärineb varasemast ajast. Foto: Ants Liigus

Kui talve nautivatel motomeestel on lõbu laialt, siis autoga jääl kihutamisega adrenaliinilaksu koguvad pärnakad peavad mõnda aega ootama.


Nädal tagasi sättis Erki Spordi pealik Eiki Eriste dþiibi ette saha, et Vana-Pärnu rannas merejääd lumest puhtaks lükata. Paraku pidi energiline autospordientusiast heast kavatsusest esialgu loobuma.



“Paksu lume all varitses salakaval jääpragu, mis rikkus veidi sahka ja tegi autole haiget,” kurtis Eriste. “Olen praegu ametis Taalis, kus viimistlen pühapäevaseks superkrossiks rada ja puhastan lumest parklaid. Järgmise nädala algul läheme suuremate jõududega Vana-Pärnu rannas jääle, et rajada korralik rada, kus autosportlased saaksid treenida ja liiklejad jäälsõitu õppida.”



Kahe nädala pärast korraldab Erki Sport kõigile soovijaile mõeldud võidukihutamise “Pärnu jää”. Nii litsentsiga autosportlasi kui harrastajaid kutsutakse 31. jaanuaril lahejääle kihutama.



“Olen veendunud, et iga juht peaks kasutama võimalust jäärajal oma autot testida,” märkis Eriste. “Kes suudab libedaga olukorra kontrolli all hoida, võib paljudest kriitilistest olukordadest terve nahaga pääseda.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles