Pärnu Hansagümnaasium sai renoveeritud

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktus Hansagümnaasiumis.
Aktus Hansagümnaasiumis. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Arhitekt Olev Siinmaa projekteeritud ja 70 aasta eest avatud Pärnu Hansagümnaasiumi renoveerimistööd on lõppenud, tehtuga on rahul nii muinsuskaitse kui kool.


Ajaloolise koolihoone taastamine polnud kerge ega odav, sest lähtuda tuli muinsuskaitse nõuetest. Olev Siinmaa aastatel 1937-38 projekteeritud koolihoonet peetakse üheks Eesti kaunimaks, vahendasid ERRi teleuudised.



Majas säilitati kõik ajaloolised detailid.



"Tegelikult on see olnud väga pikk protsess: oleme teinud ka väga palju kompromisse ehk muinsuskaitseamet pole just kõige jäigem olnud," rääkis muinsuskaitseameti Pärnumaa vaneminspektor Nele Rent.



Linnapea Toomas Kivimägi tuletas aktusel meelde, et selle kooli renoveerimisele kulunud summa on samuti linna võlakoormust suurendamas, kuid tõdes siis, et investeering haridusse tasub ennast alati ära, isegi kui laenu tagasimaksmisega on veidi raskusi.



Hansagümnaasiumi direktor Silja Kikerpiill tõdes, et kool on saanud palju kiidusõnu, aga neid pole kunagi liiast.



Pärnu Hansagümnaasiumi renoveerimiseks kulus üle 31 miljoni krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles