Leili Kukk: Soojas spordihallis on hea lasta

Enn Hallik
, sporditoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leili Kukk.
Leili Kukk.
Balti sisemeistrivõistlustel vibulaskmises Lätis Kekavas said kaks eestlast olümpiaringi duell-laskmises hõbemedali. Vibuklubi Meelis juht Leili Kukk, üks neist oli Pärnu Meelise senine edukaim noorlaskur Reena Pärnat, kes olevat hiljuti klubi vahetanud. Kuidas kommenteerite?

Reena ambitsioonid viisid ta Meelisest Järvakandi klubisse. Ta käib nüüd seal laskmas ja harjutas Järvakanti kutsutud Korea treeneri juures. Pärnus on ta sisehooajal leidnud omale privaatse laskmispaiga.



Balti võistlust väga üle hinnata ei tasu, sest osavõtjaid oli seal napilt ja tase mitte eriti kõrge. Meie klubi laskurid seal ei käinud.



Meelise vibulaskurid harjutavad nüüd Pärnu spordihalli inventariruumis. Kuidas tingimustega rahul olete?


Oleme väga rahul. Väljas on külm talv, aga meil on soe. Vibude ja muu varustuse jaoks saime boksi.



Praegu laseme sisehooaja distantse 15 ja 18 meetrit, aga peagi kasutame võimalust lasta ka 30 meetrilt. Eestis praegu kusagil mujal talvel 30 meetrit lasta ei saagi kui Pärnus.



Kui palju teil noori treeningul käib?


Pidevalt umbes veerandsada. Algajatele anname esialgu varustuse klubilt, kes areneb, muretseb klubiga kahasse midagi paremat. Huvitav, et laskma on tulnud täiskasvanuid.



On päris uusi naisi, on neid, kes kunagi vibu lasksid ja nüüd laste sünni järel tagasi tulid, on ka noormehi.



Kas Pärnu vanad ja kuulsad vibuässad ka nägu näitavad?


Katrin Froš harjutab ja võistleb regulaarselt. Müncheni olümpiamees Mati Vaikjärv käib, kui töögraafik lubab. Mati Tõusme harjutab ja võistleb päris hoolega.



Aago Allikvee ja veel mõni teinegi kunagine hea laskur on lubanud tulla.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles