Kihnu õhuvärav avaneb iga ilmaga

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu liinil lendav Aviesi lennuk Pärnu lennujaamas.
Kihnu liinil lendav Aviesi lennuk Pärnu lennujaamas. Foto: Ants Liigus

Õhuteed pidi Pärnust veerandtunnise sõidu kaugusele jääval Kihnu saarel elatakse sel talvel kindlamalt kui kunagi varem, sest kui lennuilma ei ole, aitavad kohale jõuda takso ja hõljuk.


Maavalitsuse transpordinõuniku Avo Rahu selgituse järgi käib lendamiseks sobimatu ilmaga mandrilt saarele ja sealt ära jõudmine nii, et kui juba tund aega on Pärnu lennuväljal tühja oodatud, tuleb neile järele OÜ Pärnu Takso väikebuss ja sõidutab ootajad Munalaiu sadamasse, kus ootab hõljuk. Õhupadjal paarikümne minutiga üle jää libisev sõiduk toob saarelt taksole sõitjad, kes lootsid lennuilmale.



Lõppeval näärikuul oli näiteks neli uduilma jutti, kui mandri ja saare vahel liikuda tahtjatel polnudki muud valikut kui kas oma autoga või maavalitsuse tellimusel teenust osutava taksoga Munalaidu ja sealt Kihnu regionaalprogrammi raames muretsetud hõljukiga üle minna. Ja vedada kaasa toidukaup, mille varu saare poodides ja kihnlaste sahvrites täiendamist vajab.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles