Pärnu linn kaalub parkimistasu muudatusi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärast Endla ees parkimise tasuliseks muutmist pargivad seal vaid üksikud autod.
Pärast Endla ees parkimise tasuliseks muutmist pargivad seal vaid üksikud autod. Foto: Ants Liigus

Pärnu linnavalitsus arutas kavatsust pikendada tasulistel parkimisaladel tasuta parkimise aega ja muuta parkimistasusid, ent otsustas eelnõu majanduslike arvestuste valmimiseni edasi lükata.


Kolmapäevase istungi päevakorras oli volikogu määruse eelnõu, mille järgi Endla teatri esine plats jäetaks tasuta parkimise piirkonnaks ja lubataks tasulise parkimise aladel ilma rahata senise 30 minuti asemel 60 minutit parkida. Kesklinna tunnipileti hinda oleks tõstetud 10-lt 15 kroonini ja ranna piirkonna päevapileti hinda alandatud 200-lt 150 kroonini.



Eelnõus tehti ettepanek alandada aastase parkimisloa hinda 4500 kroonilt 3500 kroonini, et rohkem ostetaks aastasi parkimislube.



Samuti taheti laiendada soodustingimustel parkimiskaardi omandamise võimalust kõigile sõiduki tehnilisse passi kantud kasutajatele, praegu on see üksnes omanikul või liisinguauto vastutaval kasutajal.



Eelnõu arutamine lükati edasi, et majandusosakond saaks muudatuste mõju eelarvele põhjalikult läbi arutada. “Me ei saa praegu teha väga palju muudatusi, mis tulu vähendavad,” selgitas linnapea Toomas Kivimägi. “Mõnisada krooni pole probleem, aga miljonit-pooltteist peab põhjalikumalt mõtlema.”



Selle aasta eelarve projekti järgi peaks parkimistasust laekuma 5,1 miljonit krooni. Sellest pea kaks miljonit moodustavad prognoositud viivistasud.



Abilinnapea Romek Kosenkraniuse sõnutsi on üks alternatiive tasulise parkimisala suurendamine, näiteks kesklinna ja ranna rajooni tasulise ala ühendamine või Tammsaare puiestee ranna rajooni tasulise parkimisalaga liitmine. “Veel pole otsust ühe või teise variandi suhtes,” rõhutas linnapea Kivimägi.



Tõenäoliselt arutab linnavolikogu parkimiskorralduse muutmist märtsis. Kuna tegemist on eelarvet muutva eelnõuga, tuleb seda arutada kahel istungil. Seega pole ühtegi muudatust oodata enne 1. maid.



Pärnut valitsevate erakondade vahel sõlmitud koalitsioonilepingusse on kirjutatud lubadus muuta tasulise parkimise korda ja pikendada tasuta parkimise aega. “Alates 2011. aastast on parkimine linnas tasuta, välja arvatud kesklinnas ja ranna rajoonis suveperioodil (juuni-august),” lubasid lepingule alla kirjutanud Kivimägi, Reformierakonna kohalik liider Jane Mets, Isamaa ja Res Publica Liidu esindaja Annely Akkermann ja sotside juht Epp Klooster.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles