Teabeliinid pälvisid üleriigilise tunnustuse

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Urmas Luik

Täna pärastlõunal tunnustab riigikogu esimees Ene Ergma Tallinnas Toompea lossis kodanikuühiskonna 2009. aasta tegijaid, kelle hulgas on SA Pärnu Vabahariduskeskus “Pärnumaa tarkuseringide” ja “Pärnumaa teabeliinide” projektiga.


Eesti mittetulundusühingute ja sihtasutuste liidu (EMSL) korraldatud konkursile esitati 41 kandidaati, kelle hulgast liidu nõukogu valis aasta kodanikuühenduseks SA Pärnu Vabahariduskeskuse, äriühinguks AS Uniprindi, avaliku võimu esindajaks valitsuse infonõuniku Hille Hinsbergi ja missiooniinimeseks Oudekki Loone.



“Kena, et üleüldse märgatakse, mida me teeme,” ütles Pärnu vabahariduskeskuse koordinaator Jana Trink. “Igasugune tunnustamine innustab, aga kui palju toredaid inimesi oleme nende projektidega kohanud ja milliseid vahvaid mõtteid neilt saanud! See on tegelik pagas, millele toetuda.”



Teabeliinide projekt kui uudne lähenemine kodanikuühiskonna arendamisele pälvis tiitli “Pärnumaa kodanikuühiskonna aasta tegu 2009”, projektijuht Malle Jürgens ning toetaja Kodanikuühiskonna Sihtkapital.



“Tänavused auhinnasaajad on inimesed, kes on otsustanud oma erialaseid teadmisi, energiat ja talenti kasutada selleks, et muuta elu paremaks teistel,” märkis EMSLi juhataja Urmo Kübar. “Nad tõestavad ilmekalt, et hea kodanik saab olla igaüks, sõltumata oma töökohast, vanusest või jõukusest. Vaja on tahtmist ja hoolivust.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles