Pärnu ei tea uue kunsti muuseumi arendaja plaane

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esplanaadi 10 hoone kolm aastat tagasi ostnud ärimees Robert Herman tahaks selle linnale tagasi müüa.
Esplanaadi 10 hoone kolm aastat tagasi ostnud ärimees Robert Herman tahaks selle linnale tagasi müüa. Foto: Ants Liigus

Pärnus Esplanaadi 10 kinnistul asuva varem uue kunsti muuseumina tuntud hoone arendaja OÜ Herder ei ole linnale oma plaane tutvustanud.



Varem Pärnuga kinnistu ostu-müügi üle vaieldes kohtusse läinud arendaja on esitanud linnale ühe eskiisi, mille järgi võiks kinnistule kerkida kaheksakorruseline uus hoone.



Pärnu linn korraldas esmaspäeval selle eskiisi arutamiseks avaliku arutelu, kuhu aga arendaja ei ilmunud.



Pärnu linnaarhitekt Karri Tiigisoon ütles BNSile, et planeeringu koostajalt saadud info kohaselt on pooleli sellise lahenduse koostamine, mis sobiks muinsuskaitse nõuetega.



Linnale esitatud eskiis, mida esmaspäeval Pärnus avalikult arutati, on seega vahepeal muutunud. Täiendatud eskiisi aga linnal pole.



Tiigisoone sõnade järgi tuli esmaspäeval avalikule arutelule kohale 12 inimest. "Kohal olid naabrid ja teisi huvilisi. Toimus arutelu peamiselt esitatud eskiisi sobivuse üle linnaruumis, samuti sai põgusalt käsitletud olemasoleva hoone sobivust ja krunti kui sellist üldse: millised funktsioonid seal võiksid olla, mis on piirkonna linnaehituslik kontekst," rääkis Tiigisoon.



Linnale laekus eskiisi kohta neli vastuväidet.



Varasema info kohaselt tahtis Esplanaadi 10 asuva maja omanik OÜ Herder kohtu kaudu maja linnale tagasi anda ja soovis, et hüvitataks selle omandamisega seotud kulud, mis Herderi hinnangul on 44,7 miljonit.



Ettevõte soovis viiekorruselise maja asemele ehitada kaheksakorruselise hoone, ent muinsuskaitses selgus, et linn ja notar ei olnud ostjat hoiatanud muinsuskaitseala laienemisega seotud kitsendustest.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles