Pärnu abilinnapead uurivad ametnike töökoormust

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu abilinnapead Annely Akkermann (vasakult), Romek Kosenkranius ja Jane Mets.
Pärnu abilinnapead Annely Akkermann (vasakult), Romek Kosenkranius ja Jane Mets. Foto: Ants Liigus

Pärnu abilinnapead Romek Kosenkranius ja Annely Akkermann palusid neile alluvate osakondade töötajatel nädala aja jooksul kirja panna, millega nad päeva jooksul tegelevad, saamaks ülevaadet iga ametniku töökoormusest.


Eelmisel nädalal pidid iga tööpäeva lõpus tehtu kirja panema Kosenkraniusele alluvad majandus-, planeerimis- ja arenguosakonna töötajad. Sel nädalal kirjutavad ülevaateid Akkermannile alluvad rahandusosakonna töötajad.



Abilinnapea Jane Mets ütles, et tema pole ülevaadete kirjutamist planeerinud. “Järgmisel nädalal saab mul kolm aastat abilinnapeana töötamisest, tean niigi ametnike koormust,” lausus ta.



Kosenkranius ja Akkermann asusid abilinnapeana tööle eelmise aasta novembris.



Linnapea Toomas Kivimägi ütles, et nii avalikkus, ajakirjandus kui poliitikud ootavad, et linnavalitsus vähendaks veelgi kulusid. “Eesmärk on vähendada 2011. aasta personalikulusid 2009. aasta personalikuludega võrreldes vähemalt 30% võrra,” lausus ta.



Selle eesmärgi täitmiseks peab linnavalitsus kas palku või koosseisu vähendama. Otsus kavatsetakse langetada märtsikuu jooksul.



Kivimägi sõnade kohaselt on ta arvamusel, et poliitikute ütlusel “linnavalitsuses on liiga palju töötajaid” on tõepõhi all.



Abilinnapea Romek Kosenkraniuse jutu järgi tuleb leida kesktee, kui kiiresti peab linnavalitsus muutustele reageerima. “Kui planeerimisosakonna asemel on sotsiaalosakonna koormus tõusnud, pole stabiilsuse huvides õige igal aastal uusi ametnikke tööle võtta ja lahti lasta, kuid pikematele muutustele peame siiski reageerima,” rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles