Päästmise telgitagused jõudsid kaante vahele

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu "Meie, päästjad" esikaas.
Raamatu "Meie, päästjad" esikaas. Foto: Repro

Pärnu päästekomando päästja Antti Lääts andis välja Eesti esimese päästjate elukutset tutvustava raamatu „Meie, päästjad“, millest saab lugeda kõigest, mis on seotud päästmise ja Eesti päästjatega.


„Selles raamatus on päästeala töö puust ja punaseks ette tehtud,“ ütles Lääts. „Lugeja saab teada, mis hakkab toimuma pärast kõne tegemist hädaabinumbrile 112. Raamatus on kirjas, kuidas kõnele reageeritakse, mis toimub ootamise ajal, kuidas käivad päästetööd eri liiki õnnetustel.“

Esimeses eestikeelses päästeala tutvustavas teoses räägitakse veel tuletõrje ajaloost, päästjate elukutsest, nende varustusest, tuletõrjespordist, päästjate autasustamisest ja lastest-elupäästjatest.

Läätse sõnutsi sündis raamatu kirjutamise idee sellest, et lapsed esitavad päästeala tööga tutvudes alati samu küsimusi ja ajakirjanikudki edastavad päästjate tööst tihti ebatäpset infot. „Sellepärast sellise raamatu kirjutamise mõte tekkiski,“ seletas Lääts.

Raamatu kirjutamiseks kulus Läätsel poolteist aastat. Kõige raskem oli autori sõnade järgi fotomaterjali kogumine, sest tal oli kindel plaan, et ühtegi lavastatud pilti raamatusse ei tule.

Autor on rõõmus veel selle üle, et teose sissejuhatuse oli nõus kirjutama Eesti Vabariigi president Toomas Hendrik Ilves, kes USAs ülikoolis õppides oli metsatuletõrjuja.

Raamatu tiraaž on 3000 eksemplari ja selle letihind on poes 130 krooni ringis. Pärnus saab raamatut „Meie, päästjad“ osta kaplusest Rahva Raamat.  

„Meie, päästjad“ esitlus on 1. märtsil Pärnu päästekomando garaažis.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles