Raeküla kool autasustas filmifestivali staare

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla koolis oli MAFF ehk meie andekate filmifestival.
Raeküla koolis oli MAFF ehk meie andekate filmifestival. Foto: Raeküla gümnaasium

Pärnu Raeküla gümnaasiumis autasustati Eesti iseseisvuspäeva aktusel kooli esimese MAFFi ehk meie andekate filmifestivali silmapaistvamaid, Raeküla Oskari pälvis 6. klassi õpilane Anna-Maria Pink filmi eest „Minu sõbrad“, vaatajate sümpaatia kuulus filmile „Me kolmekesi“ ja eriauhindu jagus kõigile kuuele linateosele.


MAFFi teema oli sõprus ja filme esitleti 19. veebruaril. Õpilased võisid teha filme igat moodi, tähtis oli lugu, mida jutustada taheti.



Festivalimuljeid jaganud kuuenda klassi tüdrukud kirjeldasid, et filmiesitluse päeval oli kõigil võimalus kõndida mööda punast vaipa ja tunda ennast tõelise tegijana.  Mõni väiksem ei olnud sellest aga hästi aru saanud ja istus vaibale filme vaatama.  



Tüdrukute jutu järgi olid filmi teha mõelnud paljud, aga tegijaid oli nagu ikka vähem. Mõne silmist paistis nukrus, et oma filmiprojekt pooleli või õigel ajal esitamata jäi.  See-eest olid kommentaarid filmidele ehteestlaslikult tugevad. Ometi elati sõpradele innukalt kaasa.



Filme hindas õpilastest ja õpetajatest žürii ning publik valis oma lemmiku. MAFFi sponsorid olid  oma kooli õpetajad.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles