Raeküla lapsed avardasid maailma

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla gümnaasiumi algklassid pidasid konverentsi.
Raeküla gümnaasiumi algklassid pidasid konverentsi. Foto: Raeküla gümnaasium

Raeküla gümnaasiumi 2.-4. klassi õpilased pidasid täna uurimistööde konverentsi teemal “Maailm ja mõnda”, õnnestunud ettevõtmisest võib kujuneda kooli traditsioon.


Õpilaste valitud teemad olid klassiõpetaja Kaja Salumäe sõnade järgi piirist piirini. “Nii tutvustas 2.b klassi õpilane Kendra Lelov mitu miljonit aastat tagasi meie planeedil elutsenud loomi,” kirjeldas ta. “Südantsoojendav oli kuulata 3. klassi õpilase Henri Laasi lugu oma vanaisast ja vaadata pildimaterjali pere arhiivist – märgatav oli lapselapse ja vanaisa väline sarnasus ja arvatavasti on nad suured hingesugulased.”



Palju kasulikku sai kuulda 2.a klassi õpilase Merilin Bräutigami ettekandest “Terve laps”. Väga põhjalik oli Salumäe ütlust mööda 5.a klassi õpilaste Liina Hanvere, Viola Varese ja Anastasia Ljamtseva uurimus “Eestlased 19. sajandi algul”. “Küüditamine, taluelu, rahvariided, tantsupidu, rahvalikud mängud ja kaasa oli toodud ka kirivöö, millega tõmmati Eesti neiu piht piitspeenikeseks,” jagas Salumäe muljeid.   



Eesti Michelangeloks peetava Eduard Wiiralti elu ja loomingu tõi kuulajateni 4. klassi õpilane Lisette Sivard ja sama klassi õpilane Kätlin Kuura rääkis jääkarudest.



6.a neiud Merily Melts ja parima ettekandja tiitli pälvinud Eliis Pillmaa avardasid kuulajate silmaringi loomadest, kes suudavad elada väga erinevates tingimustes: karmides külmakraadides ja kuumadel 60kraadistel kõrbeliivadel.



Deevid Hrjaštšikov 6.b klassist tegi haarava ettekande miniatuurhobustest ja juttu ilmestasid slaidid uskumatult tillukestest selle loomaliigi esindajatest. “Saime teada, et maailma väikseimal hobusel Little Pumkinil oli turjakõrgust vaid 35 cm ja Twinkie oli sportjalatsites tänavatel liikuv pimedate juhthobune,” vahendas Salumäe.



Konverentsi lõpetas 6.b klassi noormees Silver Lensment “Bermuda kolmnurga” esitlusega. “See esitlus pani nii mõnegi poisi silma särama, sest teema oli nende jaoks väga huvitav,” sõnas Salumäe.



Salumäe sõnade järgi on konverentsid väga harivad nii esinejatele kui kuulajatele. Idee konverents korraldada tuli klassiõpetajate ainesektsioonilt. Eelnevalt oli igas klassis eelkonverents, mille parimad autorid pääsesid oma tööd tutvustama suuremale publikule.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles