Pärnus tehakse ettevalmistusi eestimaise toiduturu avamiseks

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raeküla turu nime kandev kauplemiskoht asub Kaubamajaka kõrval Riia maantee ääres.
Raeküla turu nime kandev kauplemiskoht asub Kaubamajaka kõrval Riia maantee ääres. Foto: Ants Liigus

Pärnus tehakse ettevalmistusi toiduturu avamiseks, kus müüdaks vaid eestimaist kaupa.


Rohkem kui saja müügikohaga turg annab juurde sadakond töökohta ja avab uksed juba kuu aja pärast, vahendas ERR.ee teleuudised.



Raeküla turu nime kandev kauplemiskoht asub Riia maantee ääres. Hoone rajati kõigepealt söögikoha tarvis, mille nimi oli Tarapita, selle sulgemise järel läks kinnistu Peugeot'de müügiga tegelnud firmale. Selle pankrotivarana ostiski kinnistu 10 miljoni krooniga ettevõtja Heino Mölder, kes leidis, et korralik toiduturg on Pärnus puudu. Rentnike suur huvi näitab, et otsus oli õige.



"Enamik turust on juba välja müüdud. Asja vastu on olnud suur huvi nii müüjatel kui ostjatel, sest Pärnus selline turunišš puudub, et eestimaist toiduturgu teha. Kaks kolmandikku turu müüjatest on väljastpoolt Pärnu maakonda. Kolmandik on Pärnu ümbrusest," rääkis Raeküla turu omanik Heino Mölder.



Liha, kala, juur- ja puuviljade kõrval müüakse turul istikuid. Samuti tuleb majja kohvik.



"Suvel tuleb turule veel 60 välikohta, kuhu on alati teretulnud Eesti käsitöömeistrid," ütles Mölder.



Kategooriline on turuomanik rõivakauba suhtes, millega peaaegu kõikidel turgudel toiduainete kõrval kaubeldakse. Toiduturg jääb toiduturuks ja hilpe siin ei müüda, on ta otsustanud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles