Juhtkiri: Üks lubadustest täidetud

Kaupo Meiel
, arvamustoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Pärnu Postimees

Parkimine pole Pärnus kunagi teab mis meelakkumine olnud. Parkimiskohtadest näikse alati puudu tulevat ja ulatuslik tasuline parkimine toob meelehärmi nii autoga liiklejatele kui paljudele majaomanikele, kelle elamise esine kõnnitee tööpäeviti kinni pargitakse, ja nõnda edasi ja nõnda edasi.


Toomas Kivimägi valimisliidu, Reformierakonna, Isamaa ja Res Publica Liidu ja Sotsiaaldemokraatliku Erakonna koalitsioonileping näeb ette Pärnu tasulise parkimise korra muutmist ning tasuta parkimise aja pikendamist. Seda on võimuliit nüüd tegema asunudki.



Kui volikogu nõustub parkimistasu kehtestava määruse muutmisega, võib auto 1. juunist Pärnus tasulisel parkimisalal maksmata seista terve tunni senise poole tunni asemel. Praegune pool tundi on ilmselgelt lühike aeg, 60 minutiga saab seevastu pakilised asjad tõesti aetud.



Teatriesise platsi tasuliseks muutmine polnud suurem asi mõte juba eos. Tulemuseks oli tühi Keskväljak ja sõidukitest ülekoormatud plats silla ja Kesklinna kai vahel. Päris tasuta ei saa Endla ees parkida uue korragagi, kuid arvestades, et maksma peab seal hakkama alles kolme tunni möödudes, on tegu edasiminekuga. Parkimiskorra muutmine näeb ette muidki uuendusi. Pikema perioodi parkimisload hakkaksid maksma praegusest märgatavalt vähem, kuid kas see soodustab lubade ostmist, nagu linnavalitsus loodab, pole sugugi kindel.



Igal juhul plaanib linnavalitsus parkimiskorda muuta soodsamaks ja mõistlikumaks, kuid ärgem unustagem, et koalitsioonilepingus seisab seegi lause: “Alates 2011. aastast on parkimine linnas tasuta, välja arvatud kesklinnas ja ranna rajoonis suveperioodil.” Koerast saavad linnajuhid ilmselt kenasti üle, aga saba on alles ees.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles