India pea- ja näomassaaž vabastab stressist

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lasteaias käiv Elisabeth on Pärnus Vicky üks noorimaid kliente, Tallinnas aga satub massaaži pisemaidki.
Lasteaias käiv Elisabeth on Pärnus Vicky üks noorimaid kliente, Tallinnas aga satub massaaži pisemaidki. Foto: Urmas Luik

Juba ligi aasta Tallinnas elava India pea- ja näomassaaži meistri Vicky, sünnipärase nimega Inderjit Singh Banga “kätetööd” saab aeg-ajalt nautida Pärnuski – viimati Tervisetaastajas.


Paar kuud Hommiku 3 asuvas Tervisetaastajas oma meistrioskusi pärnakate hüvanguks jaganud Vickyl on Pärnus tekkimas püsikliendid – kes on korra käinud ja enda peal India iidse ravimeetodi mõju tundnud, tahab seda taas kogeda.



Tervisetaastaja juhataja Katri Õispuu ütlust mööda on isegi umbusklikud ja eelarvamuste kütkes mehed pärast protseduuri maad kuulanud, millal jälle tulla saab, ja istuvad järgmisel korral massaaþitooli juba teadlikena ning suurte ootustega.



Massaaž on energeetiline ravi


India pea- ja näomassaaž ehk champi on energeetiline ravi, mis pole üksnes mõnus, vaid lõdvestab, maandab stressi ja energiakeskusi aktiivsemalt tööle pannes lisab tegusust.



Massaaþi tehakse õliga või ilma. Kasutatakse kas looduslike ürdisegudega kookoseõli või mandliõli. Meister masseerib õlgu, kaela, pead, laupa, osaliselt nägu, stimuleerib kõrvade ümbrust ja välikõrva. Pooletunnise massaaþiseansiga leiab leevendust peavalule, väsinud silmadele ja kohinale kõrvades. Pea verevarustuse paranedes kiireneb juuste kasv ja väheneb nende väljalangemine.



Peamassaaþ kiirendab mõtlemist ja nii paranevad õpitulemused. Just sooritusvõime parandamine on põhjus, miks kevadest väsinud või eksamiteks valmistuvad õppurid oma pead meistril mudida lasevad.



Enne ja pärast massaaþi on kasulik juua palju vett või ürditeed, sest massaaþ paneb organismis jääkained liikuma ja vedelik aitab need väljutada. Kui mürgid kehasse ringlema jäävad, võib tekkida peavalu.



Igaühel oma kogemus


Iga inimene on erinev, nii pole massaaþgi kõigile ühesugune. Vicki tunnetab, mida klient vajab. Väga paljudele põhjustab probleeme pinges ülaselg, mõni kannatab migreenihoogude all, mõni on igapäevaelust väsinud ja kulunud.



Massööri aeglasemad ja pehmemad liigutused ajavad mõtted peast ja viivad sügava lõdvestustundeni. Kiirem ja jõulisem surve ergastab aga sedavõrd, et kui tuleks haarata lumelabidas, võiks kahemeetrise hange hetkega teise kohta kühveldada.



Massaaþ võib vallandada igasuguseid emotsioone, nii naeru kui vabastavat nuttu. Paljudel on spirituaalseid kogemusi. Maailm muutub värviliseks, õhuliseks, võid kanduda vaimus kõrgustesse. Ja Vicky teab, mis sinuga toimub – pärast kirjeldab näiteks, kuidas sulandusid lõõgastushetkel muusikasse või milliseid värve enda ümber lõid, milline on sinu energiatase. See on aga igaühele isiklik jutt.



Vickyt jätkub kõikjale. Ta võtab kliente vastu nii Tallinnas, Tartus, Rakveres kui Pärnus. Äsja käis Vicky Inglismaal rahvusvahelise India champi Londoni keskuses end täiendamas, nüüd läheb ta Indiasse ajurveda arsti ja joogaguru juurde, et süveneda profülaktilistesse harjutustesse õlavöötme ja peaprobleemide puhul.



Vicky hakkab Eestiski India peamassaaþi tegijaid välja koolitama, juba maikuus toimuvad baaskoolitused.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles