Audru vald investeerib tänavu joogiveesse

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru volikogu juhi Siim Suursilla sõnul tulevad Valgeranda infostendid.
Audru volikogu juhi Siim Suursilla sõnul tulevad Valgeranda infostendid. Foto: Ants Liigus

Audru vald kinnitas eelarve mahus 76 miljonit krooni, mida on 11 protsenti mullusest vähem.


Audru vallavolikogu esimees Siim Suursild nentis, et tulumaksulanguseks on vallavalitsus prognoosinud 8,3 protsenti, võrreldes mullusega.



“Kahjuks pean möönma, et aasta esimesed kuud on näidanud tulumaksulaekumise vähenemist 15 protsenti, võrreldes eelmise aastaga. Vallal on reservfondis üle kahe miljoni krooni, mis peaks võimaldama vähemalt sel aastal katta maksutulude alalaekumisest tekkiva puudujäägi,” rääkis Suursild.



Kui mullu vähendati vallaametnikel palka viis kuni seitse protsenti, siis sel aastal kaotati avaliku teenistuse lepinguga töötajail 13. kuupalk, mis tähendab ametnike sissetulekute vähenemist veel 11 protsendi võrra.



Vallaasutustes jäid töötasud samaks, kuid kokku tõmmati töökohti ja see võib tähendada koondamisi.



Opositsioonis olevate Anne Seimari ja Inda Orissaare ettepanekutest oli volikogu ainsana päri esindustasude vähendamisega. Toetuseta jäi Seimari ettepanek alandada vallavanema palka (28 970 krooni) alates 1. aprillist viiendiku (5794 krooni) võrra, millega kahanenuks volikogu esimehe töötasugi, mis on pool vallavanema palgast. Vaba raha tekkinuks 104 592 krooni.



Valla koolides tõmmati kokku õpivahendite kulu ning huviringe ja tundegi.



Sünni- ja ranitsatoetus jääb Audru vallas eelmise aastaga samaks. “Küll on oluliselt vähenenud meie investeeringutevõime. Sisuliselt suudame viia ellu kolm projekti,” tähendas Suursild.



Audru on osaline Pärnumaa omavalitsuste liidu poolt mitmes omavalitsuses ettevalmistatavas mänguväljakute projektis, mille raames Audru valda rajatakse KOIT-kava toel kaks välikorvpalliväljakut kogumaksumusega alla kahe miljoni krooni.



Keskkonnainvesteeringute keskuse abiga ehitatakse välja Jõõpre küla joogiveehaare, kus vahetatakse torustikud ja rajatakse uus pumbajaam puhastusseadmetega. Tööde kogumaksumus on umbes kuus miljonit krooni.



Tänavu augustis lõpeb Eesti-Läti programmist Valgeranna arendusprojekt, mille ehitustööd said valmis mullu.



“Valmimas on eesti-, läti-, vene- ja ingliskeelsed infomaterjalid Audru valla kohta, randa tulevad ohutuse ja esmaabi stendid, toimuvad talgud ja vetelpäästekoolitused,” avaldas Suursild.



Ühtlasi taotleb vald Eesti-Läti programmist nõusolekut, et järelejäänud summaga asfaltida Valgeranna parkla.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles