Surju koolis kosutati keha ja vaimu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kogu Surju kooli ja lapsevanemaidki haaranud päev "Terves kehas terve vaim".
Kogu Surju kooli ja lapsevanemaidki haaranud päev "Terves kehas terve vaim". Foto: Ago Tominga

Surju põhikooli Comeniuse projekti üritusel “Terves kehas terve vaim” tegeles kogu koolipere koos lastevanematega nii võitluskunstide kui sportmängudega, peeti maha mõttelahingudki.


Ettevõtmine algas

tae kwon do

esitlusega, kusjuures esinejate seas oli oma mees – Surju kooli vilistlane Vihur Lehismets. “Purustati puuplaate, tehti igasugu trikke ja võideldi omavahel, tegemist oli oma ala tõeliste meistritega,” kirjeldas üheksanda klassi õpilane Mari-Liis Luik.



Tegevus jätkus kolmes töötoas. Luige ütlust möda oli kõige popim sportmängude tuba, kus tõmbenumbriks kujunes korvpalli viskevõistlus “Ameerika”. “Osales massiliselt õpilasi ja isegi mõni esivanem üritas end oma võsukeste silmis kehtestada,” rääkis Luik.



Kes tahtis, sai mängida koroonat, lauatennist või kõksida sulgpalli. “Saalinurka oli üles seatud sõudeergomeeter, millel iga mees Jaansoni-Endreksoni ponnistusi omal nahal läbi võis elada,” jagas Luik muljeid.



Teises töötoas võis panna proovile oma osavuse. Loobiti palliga märki või hoopiski herneid pudelisse, hüpeldi hüppenööriga ja osaleti teatevõistlustes.



Kolmandas töötoas peeti mõttelahinguid. “Ajudki vajavad vahel pisut liigutamist,” oskas Luik seletusi anda. “Väikesed ja suured Surju vaimuhiiglased maadlesid male ja teiste lauamängudega, lõbus oli kehakeelt lugedes sõnu seletada, pusida pusledega ja ristata ristsõnu.”



Üritusest teavitamise oma südameasjaks võtnud üheksandiku ütlust mööda oli sööklas veel üks mõnus töötuba mälumishuvilistele. “Seal anti süüa, aga eranditult tervislikku toitu, mis pakatas vitamiinidest, kiudainetest, mineraalidest, polüküllastamata rasvhapetest jne. Kõik oli väga maitsev, kummutades müüdi, et head asjad on ebatervislikud ja teevad paksuks,” tähendas Luik.



Lõpuks jagati tublimatele autasusid. Needki olid päevakajalised: salatilehed, õunad ning muud tuntud ja tundmatud taimset päritolu hõrgutised. “Loodetavasti olid need maitsvad, tervislikud või vähemalt söödavad,” avaldas Luik lootust.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles