Pärnu vallikraavist leiti põnevaid muistiseid

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Vallikäär.
Pärnu Vallikäär. Foto: Ants Liigus

Pärnu vallikraavi kaldakindlustuse rajamisel ja Vallikääru rekonstrueerimisel on välja tulnud palju huvitavaid leide, muu hulgas avatakse maa-alune käik, mille olemasolu oli teada varemgi.


Kontsertide ja muude meelelahutusürituste toimumispaigana tuntud Pärnu Vallikäär pakub praegu huvi arheoloogidele. Käimas on Vallikääru rekonstrueerimine ja vallikraavi kaldakindlustuste rajamine, mille käigus on välja tulnud palju huvitavat, vahendas "Aktuaalne kaamera".



Üllatusi tuleb ette peaaegu iga päev. 1680. aastatel, Rootsi-ajal, hakati Pärnust kujundama kindluslinna. Üks kindluse kaitsetornidest ehk Luna bastion asuski selles paigas, kus Vallikäärus kontserte kuulamas käiakse. Kõige huvitavam on aga maa-alune käik, mis peatselt avatakse. Selle olemasolu ei tulnud küll arheoloogidele üllatusena.



Vallikraavi kallastelt leiti aga maapinnas hästi säilinud puidust kaldakindlustusi, millest vanemad pärinevad bastionide perioodist ehk 17.-18. sajandist. Kõik haruldased leiud jäädvustatakse ja neid eksponeeritakse tulevikus infotahvlitel Vallikäärus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles