Töömehed päästsid kreeni vajunud Pärnu Printsessi

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kesklinnas kai ääres seisnud kreeni vajunud rataslaev tõsteti horisontaalasendisse ja pumbati laeva valgunud vesi vällja.
Pärnu kesklinnas kai ääres seisnud kreeni vajunud rataslaev tõsteti horisontaalasendisse ja pumbati laeva valgunud vesi vällja. Foto: Ants Liigus

Täna pärastlõunal askeldas Pärnus Kesklinna silla lähedal kai ääres seisva rataslaeva Pärnu Printsess ümber hulk töömehi, kes hoolitsesid, et alus pärast viimaste jääpankade lahkumist vee peale jääks.


Kraana tõstis aluse vette vajunud otsa üles ja laeva valgunud vesi pumbati välja. Samal ajal murdis kevadine suurvesi kai äärest lahti viimased jääpangad.

Päris ilma äpardusteta laeva päästmine ei õnnestunud. Kella 15 paiku murdus poltidest lahti laeva ratas, mida kraana kasutas aluse horisontaalasendisse tõmbamiseks.

Nii rataslaev kui selle kõrval olev ujuvalus kuuluvad firmadele OÜ Brandvahta ja OÜ Arimarine.

Mõlemad alused tuleb Pärnu linnavalitsuse nõudmisel kai äärest ära viia. Linnavalitsuse pressiesindaja teatel ujuvalus lammutatakse ja rataslaev viiakse Pärnust minema.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles