Pärnu-Peterburi buss sõitis Seljal kraavi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljal sõitis kraavi Pärnu-Peterburi liinibuss.
Seljal sõitis kraavi Pärnu-Peterburi liinibuss. Foto: Elmar-Leonhard Kitsel

Pärnumaal Tori vallas Seljal sõitis täna kell 11 kraavi Peterburi suundunud AS Sebele kuuluv liinibuss. Kiirabi toimetas haiglasse kontrollimisele viis inimest.


Politsei- ja piirivalveameti kommunikatsioonibüroo pressiesindaja Hedy Tammeleht üles, et buss sõitis paremale kraavi ja vajus katusele.

Ühe sõitja jutu järgi oli ta jõudnud end just mugavasti istmele sättida ning asus parasjagu ajalehte lappama, kui tundis, et buss vajub. Järgmisel hetkel prantsatas ta, pea ees, vastu lage. Esimesest ehmatusest toibunud, ronisid sõitjad ja bussijuht läbi purustatud klaasidega aknaavade välja.

Tammelehe teatel oli õnnetuse hetkel bussis kümmekond sõitjat ja keegi raskelt viga ei saanud. Kiirabi toimetas haiglasse kontrollimisele viis inimest.

Pärnu haigla kommunikatsioonispetsialisti Eda Amuri sõnutsi saadeti hirmutava teate peale välja viis kiirabiautot. “Tegemist oli ikkagi ju suure õnnetusega, kui liinibuss õnnetusse sattus,” märkis Amur. 

Ehkki õnnetuse tagajärjed osutusid kardetust mõnevõrra kergemaks, tuli viis inimest Pärnu haiglasse tervisekontrolli toimetada. Bussiõnnetuse üle elanud inimesed pääsesid Amuri andmetel põhiliselt põrutustega. “Nad on küll alles uuringutel, aga paistab, et eluohtlikke olukordi ei ole,” sõnas ta.
 
Ümberpaiskunud bussist voolas välja kütust ja muid keskkonnaohtlikke vedelikke, mille Lääne-Eesti päästekeskuse päästjad keskpäevaks likvideerisid. Päästjate lahkumise järel võtsid sündmuskoha üle politseinikud, kes asusid selgitama, miks õnnetus juhtus.

Bussifirma edastatud info kohaselt otsis bussijuht siledamat teed ja sõitis seetõttu teepervele. Teeperv osutus nii pehmeks, et buss vajus teelt välja kraavi. Ümbervajumise hetkel oli bussi kiirus bussi omanikfirma andmetel 75-80 kilomeetrit tunnis.

Pärnumaa Teede ASi Lõuna piirkonna teemeistri Raivo Tikase hinnangul polnud bussijuhil põhjust sel lõigul siledamat teed otsida. “Selle peale ise ei tulekski, seal on väga sile see teelõik,” väitis Tikas. Sündmuskoha oma silmaga üle vaadanud Tikase kinnitusel polnud teel lumelobjakat ega jääd. “Jumalast kuiv ja korras sirge lõik, nähtavus hea, kõik hea,” ei mõista Tikas, miks pidi bussijuht sõiduki nina teepervele pöörama.   

“Ma ei näe seal mingeid selliseid takistusi, et seal peaks augurallit tegema,” märkis ka Lääne regionaalse maanteeameti direktor Enn Raadik, kes õnnetuse põhjustamises kahtlustab pigem rooli ja istme vahele jäävat tihendit. “Ju ta rääkis telefoniga või jäi magama või kurat teab mida.”

AS Sebe tootejuhi Kadri Johansoni sõnutsi jõudis asendusbuss Seljale kell 14 ja reis Peterburi jätkub.

„Ette on näha, et täna jõutakse sihtkohta umbes kahetunnise hilinemisega,“ teatas bussifirmaesindaja.

Pärnu-Peterburi liinibuss väljus Pärnust kell 10.20.

Liiklus õnnetuspaigas on ühel suunal politsei teatel häiritud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles