100aastane Ella Rummu pakkus teistele istet

Grete Naaber
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Väärikas juubilar ei jõudnud ära imestada: “Kus on ikka päev: nii palju rahvast, lilli ja häid sõnu.”
Väärikas juubilar ei jõudnud ära imestada: “Kus on ikka päev: nii palju rahvast, lilli ja häid sõnu.” Foto: Urmas Luik

Eile täitus Raekülas elava pärnulanna Ella Rummu tuba lillede ja kingitustega, õnnitlejaid vooris õhtuni. Kohvi ja tordi pakkumise ajal krapsas naine toolilt püsti: “Ma pakun istet!” Ella elab majas üksi, abistajaks hooldaja Milvi Rannamets.


“Saab hakkama,” imestasid Tartus elavad sugulased - võõrustajad, kes sõidavad kuus kolm või neli korda Pärnusse.



Ella venna tütretütar Kristel-Annika Kern rääkis: “Perearsti vajas Ella viis aastat tagasi. Tänavu istutas ise sireleid aeda ja hoiab aiagi korras.”



Hea tervise aluseks arvab Ella: pole elus tilkagi viina võtnud ega suitsu teinud.



Seljametsa lasteaia-algkooli juhataja Kaie Reial ja muuseumi juhataja Laine Järvemäe ning Paikuse koduloolaste seltsingu esindaja Heldor Käärats meenutasid: “Ella on elav ajalugu. Ta lõpetas Taali-Pustuski algkooli esimese lennu, mäletab tsaari- ja Esimese maailmasõja aega. Temalt on hea üle küsida.”



Kristel-Annika luges ette president Toomas Hendrik Ilvese tervituse, mis võttis juubilari ohkama ja palge punaseks. Pärnu linnavalitsuse kink Haapsalu sall võlus välja hüüatuse, kui sotsiaalosakonna vanurite hoolekande spetsialist Anne Sepping selle ta õlule sättis.



Ella Rummu on Sindis sündinud, eluaeg vabrikutöölisena leiba teeninud. Ta ei vaja isegi lugemiseks prille, kuuleb hästi, teeb ise süüa, kui viitsib. “Praegu on ju kõike osta,” põhjendas ta. Kass on ainus päevaseltsiline, kelle eest ta samuti hoolitseb. “Sööme vahel koos kotlette, aga kui piima on, siis eelistab ta seda,” naeris juubilar.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles