Vahetusõpilased otsivad kodu

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rahvusvaheline õpilasvahetusorganisatsioon YFU otsib Eestisse saabuvatele noortele peresid.
Rahvusvaheline õpilasvahetusorganisatsioon YFU otsib Eestisse saabuvatele noortele peresid. Foto: Aldo Luud / Õhtuleht

Rahvusvaheline õpilasvahetusorganisatsioon YFU Eesti MTÜ otsib augustis Eestisse saabuvatele vahetusõpilastele peresid.


Eestisse tuleb 32 vahetusõpilast neljateistkümnest riigist üle maailma. Eksootilisemad saabujad on Taist, Uruguayst, Mehhikost ja Uus-Meremaalt. Noored vanuses 15-19 aastat õpivad aasta aega Eesti keskkoolis, eesmärgiks saada selgeks eesti keel ja tutvuda siinse kultuuriga.



Sõbralikud vahetuspered, kes tahaksid välismaist noort oma pereliikmeks, võivad asuda kõikjal üle Eesti: linnas, alevis, külas, rääkis YFU Eesti pressiesindaja Heili Johanson. “Pole oluline, kas perel on pakkuda noorele oma tuba või vaid diivaninurgake. Oluline on avatus ja soov kogeda midagi enneolematut,” ütles ta.



Koolid, kus noored õppima hakkavad, valitakse vastavalt pere elupaigale või sellele, kus pere enda lapsed juba õpivad.



Kõik noored kõnelevad peale oma emakeele inglise keelt, seega on tegu suurepärase keelepraktika võimalusega vahetusperele. Peale selle saab uue pereliikmega koos elades ülevaate tema kodukultuurist ise kuhugi reisimata.



“Uus inimene kodus annab võimaluse oma igapäevaelu kõrvaltvaataja pilguga näha,” ütles Johanson. “Senised kogemused on näidanud, et tihti õpivad pereliikmed oma tavapäraseid käitumismustreid analüüsima ja vahel muutmagi.”



Praegu elab Eesti peredes 23 vahetusõpilast.



YFU Eesti MTÜ on noorteorganisatsioon, mis tegeleb rahvusvahelise õpilasvahetusega alates 1992. aastast. Esimene YFU maailmas asutati 1951. aastal USAs.  


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles