Pärnu viiuldajate konkursi võitis 15aastane nooruk

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Robert Traksmann võitis Pärnu viiuldajate konkursi.
Robert Traksmann võitis Pärnu viiuldajate konkursi. Foto: Erakogu

Laupäeval lõppenud teise Pärnu viiuldajate konkursi võitis 15aastane noorviiuldaja Robert Traksmann, kes pälvis ka Tubina ja Pärnu linnaorkestri eripreemiad.

Pärnu Filharmoonia reklaamitoimetaja Anu Villmanni teatel osales konkursil kuus viiuldajat, kellest laupäevasesse lõppvooru jõudis kolm.

Jüri Alperteni juhatusel esitasid finalistid Pärnu linnaorkestri ees Wolfgang Amadeus Mozarti viiulikontserdi nr 4 D-duur KV 218 ja ühe Antonio Vivaldi kontserdi tsüklist “Aastaajad”. Vivaldi kontserte saatis klavessiinil üks Eesti paremaid klavessiinimängijaid Ene Nael.

Konkursi parimaks tunnistatud Traksmann sai auhinnaks 12 000 krooni. Et viiuldajate konkursil jäi teine koht välja andmata, pälvisid kolmanda koha Hendrik Soon ja Ingmar Simson-Valtin, kes jagasid omavahel 8000 krooni.

Eripreemia Eduard Tubina viiulisonaadi parima interpreteerimise eest ja Pärnu linnaorkestri eripreemia ehk esinemisvõimaluse ühes orkestriga pälvis samuti Robert Traksmann.

Festivali noor võitja õpib Tallinna muusikakeskkoolis viiuli erialal õpetaja Tiiu Peäske käe all.
Konkursi žüriisse kuulusid Evi Arujärv, Timo Steiner, Mare Teearu ja Toomas Velmet. Konkursi korraldasid Pärnu Filharmoonia ja Pärnu Kontserdibüroo koostöös tšellist Aare Tammesaluga.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles