Raeküla gümnaasiumi külastas Marianne Mikko

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu Raeküla gümnaasiumi õpilasesinduse initsiatiivil kohtus 7.-9. klasside õpilastega endine Euroopa Parlamendi saadik Marianne Mikko.
Pärnu Raeküla gümnaasiumi õpilasesinduse initsiatiivil kohtus 7.-9. klasside õpilastega endine Euroopa Parlamendi saadik Marianne Mikko. Foto: Erakogu

Esmaspäeval, 17. mail kohtus endine Euroopa Parlamendi liige ja Tallinna Ülikooli riigiteaduste doktorant Marianne Mikko Raeküla gümnaasiumi  7.-9. klassi õpilastega.


“Endise pärnaka Marianne Mikko arvates peaksime olema õnnelikud selle üle, et oleme sündinud just Pärnus, sest Pärnu ilu mõjutab meid alati, ükskõik kus kunagi viibime, nagu itaallasi mõjutab renessanss,” rääkis Raeküla gümnaasiumi õpilasesinduse president Arvo Ehrstein.

Kui esialgu ei osanud õpilased öelda, kas nad tunnevad, et neid mõjutab Euroopa Liit, siis Mikko toodud näidete järel, mis oleks meil teisiti, kui me poleks Euroopa Liidus, oli pilt selgem, kirjeldas Ehrstein.

Õpilasesinduse presidendi arvates oli kohtumine väga kasulik 7.-8. klassi õpilastelegi, kes veel ei õpi ühiskonnaõpetust, aga nüüd juba teavad rohkem Euroopa Liidu institutsioonidest.

“Saime järjekordselt tõdeda, kuidas igas halvas asjas – näiteks Islandi vulkaanipurske põhjustatud tuhapilvedes – võib olla head, hakati ju arutlema raudteeühenduse olulisuse üle Euroopa suuremate linnade vahel,” ütles Ehrstein.

Endise Euroopa Parlamendi liikmena tutvustas Mikko Eesti saadiku tegevusvõimalusi ja tõdes, et tuleb tegutseda kümne inimese eest. “Saime aru, et poliitika võib põnev olla,” lausus Ehrstein.

Kohtumise Marianne Mikkoga korraldas õpilasesindus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles