Paikuse võõrustas üheksat riiki

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kreeka delegatsiooni juht Dardamanelis Thrasyvoulos sai Paikuse vallavanemalt Kuno Erkmannilt kaasa Paikuse valla vimpli.
Kreeka delegatsiooni juht Dardamanelis Thrasyvoulos sai Paikuse vallavanemalt Kuno Erkmannilt kaasa Paikuse valla vimpli. Foto: Urmas Luik

Paikuse põhikool võõrustas teisipäevast kuni tänaseni koostööpartnereid üheksa Euroopa Liidu riigi koolist, koostöö moto on “Tunda üksteist paremini”.

Comeniuse projekti raames osalevad koostöös Hispaania, Kreeka, Itaalia, Saksamaa, Suurbritannia, Rumeenia, Küprose, Ungari, Poola ja Leedu koolid. Kõik peale Ungari tutvusid sel nädalal Paikuse, Pärnu ja Eestiga.

Esimest korda said koolid kokku mullu novembris Hispaanias, tänavu jaanuaris käidi Küprosel, märtsis Rumeenias ja nüüd oldi Eestis. Suvel ootab ees sõit Inglismaale.

Kohtumistel tutvustatakse üksteisele oma pühi: nii isiklikke (pulmad), usulisi (jõulud) kui riiklikke tähtpäevi (iseseisvuspäev).

Samuti jagatakse teavet partnerriikide haridussüsteemide, kõnekeele väljendite, rahvustoitude, ajaloo, kultuuri ja kommete kohta.

Lõpptulemuseks on ideed, kuidas tähistada Euroopa päeva, ühiselt tehakse seda Kreekas 2011. aastal.

Kolmapäeval tutvuti Paikuse põhikooli ja politseikooliga, kus külalised proovisid laskmistki. Õhtul toimus põhikoolis õpilaste kontsert ning iga kool tutvustas oma riigi olulisi tähtpäevi ja ajaloosündmusi videopresentatsioonil.

Neljapäeval tehti ekskursioon Tallinna, kus muu hulgas uudistati Kadrioru lossi ja lauluväljakut. Reedel käidi president Konstantin Pätsi sünnikohas Tahkurannas, matkati Rannametsa-Tolkuse rajal, jalutati Pärnu parkides ja rannas, tutvuti Tartu ülikooli Pärnu kolledþi, jahisadama, Tallinna värava ja Rüütli tänavaga. Õhtul oli koolis õpilaste hüvastijätupidu.

Iga delegatsioon sai Paikuse vallavanemalt Kuno Erkmannilt kaasa Paikuse valla vapiga vimpli.

Juhtpartneri Kreeka delegatsiooni juht Dardamanelis Thrasyvoulos ütles, et on Eestis esimest korda. Esmamuljena märkis ta, et Eesti on väga roheline maa. Meeldejääva elamuse sai ta Paikuse politseikoolist, kus võis proovile panna oma oskused lasketiirus ja tunda sedagi, mida tähendab viibida arestikambris.

Paikuse põhikooli inglise keele õpetaja Ruth Juss märkis, et tegemist on ainulaadse koostööprojektiga, kuna selles osaleb tänu rahastuse saamisele tavapärasest palju enam koole, kokku 11 riiki ja kooli.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles