Lugeja kiri: Kellele on mõeldud bussi esiuks?

Arvamustoimetus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Pärnu Postimehe poole pöördus lehelugeja, kes palus oma nime ajalehes mitte avaldada, ja tõi esile probleemi, et aeg-ajalt ei ava Pärnu linnabusside juhid sõiduki esiust.

“Mu laps üritab bussi siseneda ja väljuda bussi esimesest uksest, kuid sellest soovist ja tahtmisest on tihti väheks jäänud, sest bussijuhid ei ava esimest ust kuigi sageli. On olnud olukordi, kus lapsele ei avata ust sisenemiseks, kui ta on ukse juures üksinda, kuid täiskasvanuga koos olles avatakse. Mõnigi kord on laps õiges peatuses jäänud bussi peale, sest bussijuht pole avanud esimest ust. Laps on üritanud rahva seast kiiresti läbi minna ja väljuda keskmisest uksest. Alati pole ta jõudnud, kuna rahvast on bussis olnud palju. Aga on juhtunud, et buss pole peatuses seisma jäänudki, isegi kui laps on ukse juures õigel ajal oodanud oma peatust.

Näiteid bussijuhi ülbusest uks avamata jätta on paljudel minu tuttavatel ning minulgi veel peale oma lapsega juhtunu. Talvel oli probleem number 5 bussiga, kui Ülejõe Säästumarketi lähedal peatuses tatsus vanamammi kepi najal bussi esiukse juurde, et sealt siseneda. Juht viipas talle käega, et too keskmisest uksest siseneks. Mammike liikuski vaevaliselt keskmise ukse juurde, et bussi pääseda,” kirjutati Pärnu Postimehele.

Lugeja nimetas paar konkreetset näidet lähiajast, lisades, et probleeme esineb STOPP-nuppudega. Arvamustoimetus saatis kirja koos näidetega vastamiseks GoBusi Pärnu regiooni direktorile Andrus Kärpukile.

Kärpuk tunnistas, et kirja autoril on 100 protsenti õigus. “Meie nõuame juhtidelt esiukse avamist ega otsi siin mingeid vabandusi. Juhid, kellel on sellega probleeme, vabastame töölt või nad muudavad oma suhtumist kohe,” teatas Kärpuk ja lisas, et konkreetsete juhtumitega on tegelema hakatud. Samuti uuritakse, miks mõnes bussis ei tööta STOPP-nupud.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles