Lõpe naised avasid käsitöötoa

Anu Jürisson
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Marika Erismaa (vasakul) ja Merike Pikkmets näitavad savipõletusahju.
Marika Erismaa (vasakul) ja Merike Pikkmets näitavad savipõletusahju. Foto: Urmas Luik

Koonga valla Lõpe kandi külade naisi ühendav Oidrema naisselts võttis kätte ja sisustas Lõpe klubisse käsitöötoa, toetust selleks taotleti Leaderi programmist.

Ühes ruumi remontimisega muretseti savist nõude voolimiseks ja põletamiseks vajalikud seadmed: savipõletusahi ja keder. Olemas on kangasteljed.

“Kui annad savile näpu, siis võtab käe,” tunnistas naisseltsi üks eestvedajaid Merike Pikkmets oma kogemusest.

Nii Pikkmets kui Marika Erismaa on mõlemad käinud mitu aastat Lihulas rahvakunstiseltsingus, sealt sündis oma käsitöötoa loomise idee.

“Mõtlesime, et tänapäeval on jälle moes kõike ise teha ja kuna külas on hästi palju selliseid inimesi, kel pole kuskil käia või kuskile minna, käiksid siin nii naisseltsi liikmed kui mõni teinegi huviline leiaks endale rakendust,” rääkis Erismaa.

Seltsi naised tegutsevad 11. aastat, kolm aastat tagasi renoveerisid nad projekti toel kooskäimiskohaks Oidrema külakeskuse. “Kuid kuna naised on pigem Lõpe kandist pärit, on lihtsam tulla kolmel või neljal naisel siia kui ülejäänud tosinal sinna,” jätkas Erismaa toa saamislugu.

Sobiv kunagine poeruum Lõpe klubis jäi tühjaks ja Leaderi kaudu õnnestus naistel plaanile rahastuski saada.

Käsitöötuppa soovivad naised teha järgmise projektiga kööginurga eesmärgiga hakata propageerima Eesti toite. Sügisel kavatsevad naised korraldada projekti toel käsitöötoas õppepäevi. Naisselts käib toas savi voolimas kolmapäeviti.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles