Kaubamajakas pakub tasuta bussisõitu

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaubamajakas.
Kaubamajakas. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu kaubanduskeskus Kaubamajakas käivitab reedest kesklinna ja kaubanduskeskuse vahelise tasuta bussiliini, millega saab ka näiteks ilma rahata hotell Pärnu juurest randa sõita.

Tasuta bussid alustavad reisijate vedu homme kell 12 Kaubamajakast. Edasi väljuvad bussid kõikidel nädalapäevadel kell 10.30, 11.30, 13.30, 15.30, 17.30 ja 19.30 hotell Pärnu juurest ning kell 11, 12, 14, 16, 18 ja 21.15 Kaubamajakast.

Hotell Pärnu juurest teed alustav buss peab kolm minutit hiljem olema Viikingi, viie minuti pärast Tervise, kaheksa minuti pärast Sõpruse, kümne minuti pärast Estonia, 12 minuti pärast mudaravila, 13 minuti pärast Rannahotelli, 15 minuti pärast Tervise Paradiisi, 17 minuti pärast Strandi ja 24 minuti pärast Kaubamajaka juures.

Kaubamajakast teed alustav buss peab viis minutit hiljem olema Strandi, kaheksa minuti pärast Tervise Paradiisi, kümne minuti pärast Rannahotelli, 12 minuti pärast Estonia, 13 minuti pärast Sõpruse, 15 minuti pärast Tervise, 17 minuti pärast Viikingi ja 21 minuti pärast hotell Pärnu juures.

Kaubamajaka juhi Kaire Lergi sõnul on bussipeatused tähistatud bussi pildi ja kirjaga “Tasuta buss Kaubamajakasse”. Selle all on graafik ja peatuse nimetus.

Kuigi 27 iste- ja 17 seisukohaga buss on eelkõige mõeldud välisturistide Kaubamajakasse toomiseks, ei keela keegi pärnakatel sellega näiteks Viikingi juurest Strandini sõita. “Turistid on kurtnud, et neil on keeruline takso või tellitud bussiga Kaubamajakasse sõita, aga loomulikult on kõik külastajad oodatud,” ütles Lerg.

Lergi jutu järgi maksab bussiliin “kuuekohalise summa”, millest 30 protsenti maksab Rimi ja ülejäänu kaubakeskuse omanikud. Esialgu on buss käigus 31. augustini, aga kui see end ära tasub, võidakse kaaluda liini aastaringseks muutmist või järgmisel suvel jätkamist.

Kaubamajakat külastab suvel argipäeviti 7000-8000 ja tavalistel nädalavahetustel ligi 11 000 inimest. Täpset külastajate arvu, mille järgi bussiliini edukust hinnata, pole Kaubamajakas Lergi sõnul seadnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles