Riia maantee lõik Pärnus saab korda nädala lõpuks

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teisipäeva päeval alustati Riia maanteel taas asfaltimistöödega, et nädala lõpuks valmis saada.
Teisipäeva päeval alustati Riia maanteel taas asfaltimistöödega, et nädala lõpuks valmis saada. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Eelmisel nädalal Pärnus alanud Riia maantee asfaldi remont Tammsaare puiestee ja Kastani tänava vahelisel lõigul pidi linnavalitsuse majandusosakonnaga sõlmitud lepingu järgi lõppema teisipäeval.

Ei lõppenud.

Teisipäeva hommikul ei näinud töölesõitnud Riia maanteel asfaldimasinat, kuigi esmaspäeval asfaltis see Riia maanteel merepoolset lapi kaupa üles freesitud sõidurada. Küll tuli Riia poolt kesklinna sõitjatel laveerida endiselt freesaukude vahel, pidurdada, käiku vahetada ja jälle gaasi anda nagu viimased ligi poolteist nädalat. Nii veel tänagi.

Nüüd andis teeremonditöö teostaja Viamer Grupp OÜ esindaja Steven Tischler teada, et asfaldiremont lõpetatakse käesoleva nädala lõpuks.

“Saame sellel nädalal tööga hakkama, kui ilm vahele ei sega,” lubas Tischler. “Kehva tööd ka teha ei taha, seetõttu vihmaga me ei asfaldi.”

Niisiis kõik sõltub ilmast. Ometi oli enne eilset järjest ilusaid, sademeteta ilmu, kuid freeskaevikud, mis uut asfalti ootasid, seisid niisama. Tööd ei tehtud.

“Viivitus tekkis, kuna läinud nädalal Kohtla-Järvel tööd teinud asfaldimasin läks rikki, nädalavahetusel seda parandati ja toodi siis Pärnusse, nii et esmaspäeval alustati Pärnus Riia maanteel freeskaevikute asfaldiga täitmist ja kinnirullimist,” kirjeldas olukorda Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna teede peaspetsialist Jaak Kanniste.

Peaspetsialist selgitas sedagi, et enne asfaltimist tuleb freeskaevikud tolmust puhtaks teha ja
see võtab omakorda aega.

Riia maantee vajas Kanniste kinnitust mööda hädasti remonti, kuna teekate oli kohati väga kulunud ja rööpaisse sõidetud. “Mõnes kohas oleks kruus juba paistma hakanud,” märkis ta.
Enne jaanipäeva on lubatud Pärnus remontida teekatet veel Tallinna maanteel Oja ja Savi tänava vahelisel lõigul, kus asfaltkate on samuti üsna päevinäinud. Samuti on kavas pindamistöö Vana-Pärnu tänavatel.

Eesmärk on jaanipäevaks ja rahvusvahelisteks hansapäevadeks, kui Pärnusse on oodata üüratut hulka suvevõõraid, linna peateed enam-vähem korda teha.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles