Postimaja kolib enne jaani Port Arturisse

Kalev Vilgats
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
17. juunist on senine postimaja vähendatud mõõdus Port Artur 1s Anu fotoäri kõrval (fotol paremal).
17. juunist on senine postimaja vähendatud mõõdus Port Artur 1s Anu fotoäri kõrval (fotol paremal). Foto: Urmas Luik

17. juunist peavad pärnakad seadma sammud harjumuspärase postimaja asemel Akadeemia tänaval Port Artur 1 kaubanduskeskusesse Pikal tänaval, kuhu postiteenused kesklinnas kolitakse.

AS Eesti Posti kommunikatsioonijuht Inge Suder ütles Pärnu Postimehele, et pärnakatele muutub postiteenus pärast kolimist senisest paremini kättesaadavaks, sest Port Artur 1 külastab tunduvalt rohkem inimesi kui Akadeemia 7 postimaja. Praegustele postimaja töötajatele muutuvad töökoha asukoht ning tööaeg, kuid töötingimused paranevad.

Suder kinnitas, et kõik töötajad jäävad ametisse, sest töö käib vahetustega ja seetõttu pole kunagi kõik töötajad korraga tööl. Uutes ruumides on klienditeenindajatele ette nähtud puhkeruum.

Kolimise üks põhjusi on Akadeemia tänava postimaja pind, mis postiteenuste osutamiseks on liiga suur.

Müügis, aga ei osteta

Pärnu Postimehe andmetel pandi vastavalt Eesti Posti otsusele Pärnu postimaja müüki 2009. aastal hinnaga 11,9 miljonit krooni. Hiljem on hinda alandatud, kuid 28. aprillil 2010 kirjutas Pärnu Postimees, et 8,5 miljoni kroonise hinnaga kinnistu pole ikka ostjat leidnud.

Postimaja kinnistu suurus on 2556 ruutmeetrit, sellel asuvad 2289- ja 203ruutmeetrise pindalaga hoone.

LVM Kinnisvara juhatuse liige Andres Sutt rääkis, et monofunktsionaalsete hoonete müük on Eestis keeruline. Kõigepealt eeldaks see võimaliku ostja väga selget visiooni, mida postimaja kinnistuga peale hakata. "Uue funktsiooni leidmine spetsiaalselt postkontoriks ehitatud hoonele peab kajastuma müügihinnas," leidis Sutt. "8,5 miljonit krooni on liiast, kerge selle müümine ei ole."

Vastseim näide monofunktsionaalse hoone müügi kohta Pärnus on Wendre ostetud linakombinaat, kuhu koliti üle tootmine, kuid postimaja puhul selline skeem ei töötaks.

Klient ei kaota

Pärnu kesklinnas antiigiäri pidav bibliofiil Olaf Esna on tellinud oma ajakirjanduse nõudmiseni postimajja, kust linna jõudes on mugav läbi astuda, siis käia lehetoimetuses ja minna tööle linnakodaniku maja keldrisse. "Postimaja avatakse kell 9, Port Artur kell 10. Selleks kellaajaks lehe saamine kesklinnas on selge tagasiminek," kurtis Esna.

Inge Suderi arvates probleemi ei ole. Kuigi postkontori teenindus Port Artur 1s avatakse kell 10, asuvad nimekastid eraldi pinnal ja omaette sissekäiguga, kuhu klient pääseb kell 9.15. Selleks ajaks on post tulnud ja kastidesse sorteeritud.

Esna ja ülejäänud nõudmiseni-kliendid uuest kellaajast vaid kaotavad, sest nemad ei saanud oma posti nimekastist, vaid klienditeenindajalt postimajas kell 9, edaspidi Port Arturis tähendaks see kella 10.

Akadeemia tänava postimaja külastatavus on iga aastaga vähenenud, sel aastal eriti seoses kaevetöödega Lõuna tänaval.

Vastuseks nendele linnakodanikele, kes leiavad, et postiteenuste kättesaadavus Pärnus on halvenenud, vastas Eesti Posti kommunikatsioonijuht, et postkontorid on avatud Lepa kaubakeskuses, Ülejõe Selveris ja Port Artur 1s. Hästi olevat omaks võetud Lao tänava kandekeskus.

Eesti Postil on töös pakikapi projekt, mis tegevat pakkide kättesaamise senisest veel mugavamaks.

Spetsiaalselt postkontoriks ehitatud hoone avati Akadeemia tänaval 23. augustil 1965.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles