Lauri pakub iganädalase doosi bluusi

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lauri Uus.
Lauri Uus. Foto: Ardi Truija

Lauri Uus on oma 23 aasta pikkusest elust viimased viis aastat elanud Pärnus ja teda ümbritseb iga päev muusika. Pärnu kontserdimajas asuvas muusikainstrumentide kaupluses Is Music Team töötava Lauri töökeskkond tekitab temas üha rohkem tunnet alternatiivsemalt Pärnus midagi huvitavat korda saata.

“Mu nii-öelda teiseks põhikohaks ongi kujunenud Pärnu Bluesiklubi tiimis tegutsemine, sest pillipood ja klubi on väga tihedalt seotud. Seetõttu ei saanud ma kõrvale jääda,” meenutab Lauri, kust sündisid iganädalased bluusi esitamised Pärnu jahtklubis ja Anni akadeemia hoovis.

Alguse said Lauri ürituste korraldamised juba Tallinnas elades, kuid esimese suurema kontserdi-peo korraldas ta Pärnus piljardibaaris Pool Kaheksa oma üheksateistkümnenda sünnipäeva puhul.

“Algul tegin seda vaid lõbu pärast, kuid nüüd on üritused kasvanud konkreetsemaks. Ideed on tugevamad ja läbimõeldumad,” meenutas Lauri kontsertide organiseerimise esimesi katsetusi.

Lauri on bluusiklubiga aktiivselt tegutsenud nüüdseks peaaegu aasta. Alguse sai see möödunud suve augustis toimunud Pärnu bluusipäevadel. Selgi aastal on bluusipäevad tulemas.

“Bluusipäevade raames korraldasime eri instrumentide töötubasid ja õhtusi kontserte, mis osutusid oodatust populaarsemaks,” rääkis Lauri hoogsast algusest, mis pani bluusihuvi Pärnu linnas kui lumepalli veerema.

Nüüdseks on bluus juba sedavõrd Pärnut vallutamas, et igal kolmapäeval saab tasuta käia bluusi nautimas Pärnu jahtklubis ning pühapäeviti Anni akadeemia hoovis.

See kõik kulmineerub augustis taas bluusipäevadega, mille raames külastavad Pärnut bluusilegendid Dave Arcari Šotimaalt, Steve Morrison Inglismaalt ja Bottleneck John Rootsist.

Seni peab Lauri enim kordaläinud ürituseks möödunud aasta bluusipäevi, kus töötubade raames moodustatud bändi kontserdile Steineri aias ilmus mõnisada inimest.

Optimistlikuna ei pea Lauri ühtegi seni korraldatud üritust läbikukkunuks, sest ka väikese huviga üritustel on kontserdikülastajad saanud just selle, mida nad vajavad.

Lauri leiab, et Pärnusse sobib bluusikeskne koosviibimine hästi, ja näeb selles meeldivaimat ajaveetmisvõimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles