Pärnakad olid Muhu väina regati teisel etapil edukad

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jahid Pärnu jõel.
Jahid Pärnu jõel. Foto: Ants Liigus

53. Muhu väina regati Pärnust Roomassaarde kulgenud teise etapi lõpetas omas grupis esimesena kaks Pärnu jahtlaeva. Nõrga tuule tõttu ei jõudnud seegi kord kõik jahid kontrollaja sees finišisse.

Esimesed jahid jõudsid Roomassaarde täna öösel kella 1 paiku.

Esimeses grupis võitis teise etapi Pärnu jaht Katariina II (kapten Aivar Tuulberg). Samas grupis olid Pärnu jahtidest Lady Bird (Karl-Hannes Tagu) üheksas ja Tuule Jaan Mugra juhtimisel kümnes.

Teises grupis jõudis esimesena Roomassaarde Pärnu jaht Mia (Erki Melts). Neljas oli samas grupis Pärnu jahtidest Freya (Heino Hünnev), kümnes Red Dream (Tanel Kurs), üheteistkümnes Adventure (Alo Murutar), kolmeteistkümnes Merepärl (Alari Akermann) ja viieteistkümnes Sugar (Mihkel Kosk)

Kolmandas grupis oli Pärnu jahtidest edukaim Georg (Viktor Feofanov), mis sai teisel etapil kirja komanda aja. Kümenda aja sai kirja Jinx (Karl-Robert Trink), jaht Bella Rait Maruste juhtimisel kontrollaja sisse ei mahtunud.

Neljanda ja kuuenda grupi jahtidest ei mahtnud ükski kontrollaja sisse, viiendas grupis pärnakad aega kirja ei saanud.

Täna sõidavad jahid Roomassaare ringi, homme hommikul starditakse Virtsu suunas.

Nõrga või peaaegu olematu tuule tõttu jõudis Pärnu lahe ringil toimunud esimesel etapil kontrollaja piires finišisse vaid kuus jahtlaeva.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles