Pärnu rannas valiti tugevaimad biitsepsid

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Rannabiitsepsi" võistlust tuli uudistama palju rahvast.
"Rannabiitsepsi" võistlust tuli uudistama palju rahvast. Foto: Ardi Truija

Laupäeval toimus Pärnu keskrannas neljandat korda vihane võistlus „FitShop Pärnu rannabiitseps“, millel tõestasid oma musklite tugevust nii naised, mehed kui noorukid.

Võistluse korraldaja Raivo Piiberi teatel tuli muskleid näitama 22 julget. Kõigis kategooriates toimus kaks vooru: eelvõistlus ja finaal. Kõik võistlejad pidid sooritama minuti jooksul nii palju biitsepsi kordusi, kui nad jõudsid.

Naiste eelvõistlusel osales kuus võistlejat, kes kasutasid 13,5 kg kangi. Finaalis pidid õrnema soo esindajad tõstma juba 16 kg kangi.

Võitjaks ostus Laura Laan 51 kordusega. Anna-Liisa Ikart ja Monika Riivald jõudsid kangi tõsta vastavalt 40 ja 37 korda.

Kuni 18aastaste noorte seas oli samuti 6 võistlejat, kes näitasid esmalt jõudu 18,5 kg ja finaalis 23,5 kg kangiga.

Võistluse võitis Mart Vaarpu 47 kordusega. Järgnesid Kevin Pedajas 36 ja Rains Karson 28 kordusega.

Noorima võistleja eriauhinna spaa Estonia termidelt pälvis 15aastane Patrik Kretovitš, kes küll finaali ei pääsenud, kuid jäi oma südikusega rahvale silma.

Kõige tihedam oli 10 võistlejaga meeste võistlus, kus võitja selgitamiseks läks vaja lisakatseid. Esmalt tõstsid mehed 23,5 ja siis 28,5 kg kangi. Et Nii Holden Arge kui Teimur Babajev jõudsid mõlemad teha 62 kordust, korraldati nende vahel finaal 38 kg kangiga. Nüüd jäi 21:16 peale Arge.

Sealjuures kaotas kolmandaks jäänud Robert Kõrge kahele esimesele vaid ühe kordusega.

Kuigi biitsepseid käis näitamas kogu Pärnu linna peale vaid kümme meest, väärib korraldaja teatel tähelepanu, et vanimad võistlejad olid 56- ja 71aastane, kes andsid mitmele publiku seas seisnud noorele mehele silmad ette.

Piiberi teatel toimub rannabiitsepsi valimine ka tuleval aastal.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles