Reiu raudteesillast saab terviseraja värav

Tõnu Kann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reiu raudteesilda renoveerib AS Sa.Met.
Reiu raudteesilda renoveerib AS Sa.Met. Foto: Urmas Luik

Üle Reiu jõe viiv raudteesild on septembri alguseni remondi tõttu suletud. Silla renoveerimistöö käigus puhastatakse ja värvitakse silla teraskonstruktsioonid, puhastatakse silla betoonosad, mis saavad uue krohvkatte, ning uueks tehakse silla peale- ja mahaminekuteed.

Remondi käigus vahetatakse välja silla katend ja uueks saavad silla käsipuud, mis tehakse senisest turvalisemad.

Silda ei avata autoliiklusele, vaid sellest saab osa Reiu-Raeküla tervisespordirajast ja -keskusest, mis on kavas lõplikult valmis ehitada lähema kolme aasta jooksul.

Reiu silla renoveerimiseks eraldas miljon krooni põllumajanduse registrite ja informatsiooni amet, kusjuures kümne protsendi suuruse omakapitali pani kokku kolm omavalitsust: Pärnu linn ning Paikuse ja Tahkuranna vald.

Reiu silla juures asuvast Reiu puhkekeskusest saab tulevase tervisespordiraja üks peavärav, kus lähedal võib parkida autosid. Tervisespordiraja ja -keskuse teine peavärav asub Raeküla parkla juures.

Tervisekeskuses saab klassikaline viiekilomeetrine rada valgustuse ja rajale on kavandatud lumevaesteks talvekuudeks kunstlumi. Suvised rajad jäetakse pehme kattega. Pikem, nn rahvarada, on kavandatud kümne kilomeetri pikkune.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles