Kuressaare-Ruhnu-Pärnu lennuliinil jätkab Saksa lennufirma

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuressaare-Ruhnu-Pärnu lennuliini teenindamist jätkab Luftverkehr Friesland Brunzema und Partner KG. Foto on illustratiivne.
Kuressaare-Ruhnu-Pärnu lennuliini teenindamist jätkab Luftverkehr Friesland Brunzema und Partner KG. Foto on illustratiivne. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Kuressaare-Ruhnu-Pärnu lennuliini teenindamist jätkab 1. novembrist maavalitsuse hankel ainsa pakkumise teinud Luftverkehr Friesland Brunzema und Partner KG.

Saare maavalitsus kaasab lepingu läbirääkimistesse Ruhnu valla esindajad, elanikud ja ettevõtjad. Oodatud on kõigi huviliste ja organisatsioonide põhjendatud ettepanekud Ruhnu lennuliikluse paremaks korraldamiseks, teatas maavalitsuse esindaja.

Lepingu läbirääkimised soovib maavalitsus lõpetada hiljemalt septembri alguseks.

Maavalitsus otsis hankega vedajat Kuressaare-Ruhnu-Pärnu lennuliinile selle aasta 1. novembrist kuni 2015. aasta septembri lõpuni.

Lennuliin jaguneb omakorda pikaks reisiks ja lühikeseks reisiks. Pikk reis kulgeb marsruudil Kuressaare-Ruhnu-Pärnu-Ruhnu-Kuressaare ning lühike reis marsruudil Pärnu-Ruhnu-Pärnu või Ruhnu-Pärnu-Ruhnu.

Reisi alguspunkt sõltub lennuki baseerumise kohast ning see võib alata pikal reisil ka Kuressaarest ja lühikesel reisil Pärnust, Ruhnust või Kuressaarest.

Saksa lennufirma kodulehe andmetel kasutavad nad piirkondlike lendude opereerimiseks Britten-Norman BN-2 Islander tüüpi kümnekohalisi lennukeid, aga ka Cessna 172 XP tüüpi neljakohalisi lennukeid.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles