AS K&H teeb Pärnu veemajanduse parendamise projekti

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
AS Pärnu Vesi.
AS Pärnu Vesi. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

AS Pärnu Vesi sõlmis täna lepingu aktsiaseltsiga K&H Kesklinna piirkonna veemajandusobjektide teise etapi projekteerimistööde tegemiseks.

Lepingule kirjutasid alla AS Pärnu Vee juhatuse esimees Garri Suuk ja AS K&H arendusdirektor Urmas Lombiots. Lepingu maksumus on 1 579 000 krooni.
 
Lepingu raames teostatavad projekteerimistööd kestavad üheksa kuud ja selle tulemusena peab valmima vee- ja kanalisatsioonirajatiste tööprojekt, mille alusel saab 2011. aasta kevadel välja kuulutada ehitushanked.
 
Tegemist on käesoleval ajal Pärnu kesklinnas, Ülejõel ja Räämal ehitamisel oleva Euroopa Liidu ühtekuuluvusfondi kaasfinantseeritava projekti teise etapi töödega.
 
Projekti teise etapi piirkonnas on kesklinna alad, mille veevarustuse ja kanaliseerimise probleemid jäid ehitusjärgus oleva veemajandusprojektiga lahendamata. Peale selle ehitatakse välja ühisveevärk ja kanalisatsioon Riia maantee, Metsa, Raja ja Papiniidu tänava vahelisele kvartalile, kus see seni puudus. Projektiga on haaratud Suur-Jõekalda piirkondki.
 
Nende töödega kindlustatakse 5000 elanikule senisest kvaliteetsem ühisveevärgi- ja -kanalisatsiooniteenus. 950 inimesel avaneb võimalus liituda ühisveevärgiga ja 1050 inimest saab liituda ühiskanalisatsiooniga.

Ehitamisele või rekonstrueerimisele kuulub 52 kilomeetrit torustikke, sh 19,7 km kanalisatsioonitorustikke, 16,5 km joogiveetorustikke ja 15,7 km sademeveetorustikke. Ehitatakse kolm reoveepumplat ja rekonstrueeritakse Mere pumbamaja.

Ehitustöödega on plaanis alustada 2011. aasta sügisel ja need kestavad üle kahe aasta ehk 2013. aasta lõpuni.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles