Endla Murdi lauluneiud esinesid tublilt

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rosanna Lints (vasakul), õpetaja Endla Murd ja Maret Palusalu Balchikis pärast esinemisi.
Rosanna Lints (vasakul), õpetaja Endla Murd ja Maret Palusalu Balchikis pärast esinemisi. Foto: Erakogu

Pärnu Kunstide maja laulutüdrukud Rosanna Lints ja Maret Palusalu laulsid end Bulgaarias Balchikis rahvusvahelisel laste laulufestivalil “Trixie” esimese viie sekka.

Rosanna Lints pälvis 13-15aastaste noorte seas teise koha ja laureaaditiitli, Maret Palusalu 16-19aastaste seas teise diplomi, mis lauluõpetaja Endla Murdi sõnade kohaselt tähendab viiendat kohta.

Neiud esitasid konkursil ühe Eesti laulu ja ühe välisautori pala. Eesti lauludest kõlasid Bulgaarias Urmas Alenderi “Vaiki, kui võid” ja Kaari Sillamaa - Härmo Kallaste “Keelatud maa”.

Palusalu osales rahvusvahelisel lauluvõistlusel esimest korda, Lints oli varem osa võtnud Poolas korraldatud konkursist.

“Suured lauluvõistlused on õpilastele hea stiimul, oleme leidnud oma niði,” rääkis Murd, kes osales þürii tööski. “Saime kutse detsembris Rumeenias toimuvale laulukonkursile, kuhu mind paluti taas þüriisse.”

“Trixiel” laulsid Venemaa, Ukraina, Valgevene, Iisraeli, Malta, Bulgaaria, Poola, Eesti ja Läti noored. Eri vanuseklassides oli soliste kokku 30. Et tegu oli kaunite kunstide konkursiga, osales seal tantsijaid ja lauljaid kokku ligemale 600.

Endla Murd on Pärnu Kunstide maja lauluõpetaja, tema laulustuudios õpib 16 noort.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles