Pärnu rannaniitudel saab näha Šoti mägiveiseid

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viljandi taluperemehe Georg Artma 34 Šoti mägiveist jõudsid Pärnusse. Taluperemehe tütar Alexandra tunneb neid kõiki nägu- ja nimepidi.
Viljandi taluperemehe Georg Artma 34 Šoti mägiveist jõudsid Pärnusse. Taluperemehe tütar Alexandra tunneb neid kõiki nägu- ja nimepidi. Foto: Ants Liigus

Täna lasti Pärnus Mai rannaniidule Viljandi ettevõtjale Georg Artmale kuuluvad Šoti mägiveised, kes asuvad seal pilliroogu hävitama. Veised jäävad rannaniitudele seniks, kuni neile jätkub ninaesist.

Ligikaudu 10 hektarile asus pilliroogu sööma esialgu 34 mägiveist. Töö teostamise tingimused on määratud keskkonnaameti koostatud kaitsekorralduskavas, mis näeb ette, et rannaniite karjatatakse tulevikus väiksemate koplite kaupa.

Mägiveised on piiratud elektrikarjusega, samuti valvab loomi karjus. Karjaaiad niitudel paiknevad nii, et linnarahva kasutuses olevad mere äärde viivad jalgteed jäävad avatuks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles