Alternatiivterapeut tegeleb aju ja uskumustega

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Alternatiivterapeut Lea Tõnts praktiseerib metameditsiini, mis on ürglooduse toimemehhanisme järgiv teadus.
Alternatiivterapeut Lea Tõnts praktiseerib metameditsiini, mis on ürglooduse toimemehhanisme järgiv teadus. Foto: Silja Joon

“Tunnetage enda rütmi. Millisena te olete sündinud? Kas te rikute oma elurütmi? Mida vähem on teil elus “peab” tegemisi, seda rohkem olete tasakaalus oma olemusega,” õpetab alternatiivterapeut Lea Tõnts.


Lea Tõnts (42) on metameditsiini terapeut, kel vastuvõtt Pärnus Avantia keha ja hinge keskuses.

Alternatiivterapeut kasutab oma praktikas kinesioloogiat ja metameditsiini. Millega on tegu ja kuidas need teraapiad Tõntsu juurde jõudsid?

“Juba varases lapsepõlves teadsin, et minu ala on teiste aitamine. Kuna nõukogude ajal oli selleks ainus tee minna meditsiini õppima, olen õppinud meditsiiniõeks ja seejärel velskriks,” jutustab sooja silmavaatega naine. Lea Tõnts on töötanud Tartu onkoloogiadispanseris ja kiirabis.

“Ühel hetkel sain onkoloogiliste haigetega töötades selgeks, et diagnoosist olenemata on veel midagi, mis mõjutab inimest. Mõnele pandi väga karm neljandas staadiumis kasvaja diagnoos, arst ei andnud mingit lootust, ja patsient elab tänini. Teine oli haiglas lihtsa haigusvormiga ja suri üsna ruttu. Tunnetasin, et on midagi, mis mõjutab seda protsessi,” mõtiskleb Tõnts.

Alternatiivteraapiale hakkas Tõnts tähelepanu pöörama 12 aastat tagasi.

“Mulle on kõige tähtsamad teadmised selle kohta, mis toimub inimese ajus, kui keha haigestub. Veel olulisem: ma tean, et kõike saab ise mõjutada ja absoluutselt kõigest saab terveneda, kui tahad,” on sadu eri hädadega kliente vastu võtnu veendunud.

Alternatiivterapeut peab väga tähtsaks koostööd klientide arstidega. “Arstid saadavad minu juurde inimesi ja mina saadan neid vajadusel arsti juurde,” ütleb Tõnts.

Keha räägib tõtt

Lea Tõnts seletab, et kinesioloogia on inimese kehas toimuva väljaselgitamine lihastestide abil. Keha räägib alati tõtt. Lihastestide abil saab liikuma panna kehas kinni jäänud energiavoolu. Metameditsiin on ürglooduse toimemehhanisme järgiv teadus: kui võtta vastutus oma tervise eest, pole ravimatuid haigusi.

Mõlemad alternatiivteraapia liigid on lääne arstide loodud süsteemid, neist ühe looja on kiropraktik, teisel ajukirurg.

Tänapäeva teadus on uurinud inimese aju ja jõudnud ajupiltide kaudu selgusele, et inimene suudab kõik tervenemiseks vajalikud jõud ise aktiveerida, selgitab Tõnts ja lisab, et on seda oma praktikas korduvalt näinud-kogenud.

Metameditsiin õpetab: kui keha väljendab end mingi sümptomi näol, olgu see palavik, valu või kasvaja, tuleks enne tableti järele haaramist endalt küsida: mis on minuga juhtunud, et keha nii reageerib? Teadvustades põhjuse, saab keha hakata tervenema.

Krooniliste valude puhul tuleb alati mõelda, mis on valude taga, õpetab Tõnts. “Mida kauem valu kokku surume ja eitame, seda valusam ta hiljem on. Ega ta kuhugi kao,” nendib ta. Vastuvõtul tegelebki terapeut inimeste uskumustega, aidates neil mõista, mis on ühe või teise tõve tagamaad.

Ettevaatust, ämmad!

Metameditsiinis on põhjapanev teema territoriaalne konflikt. Mis see on? Ürgloodus töötab inimestes nii, et meist igaühel on oma territoorium. Kui mehe roll on territooriumi kaitsta, siis naine loob sealse õhkkonna. Kui see ürgne tasakaal kaob, tekivad konfliktid, haigused.

“Kui mehelt võetakse territoorium ära ja tema aju on sellele rünnakule vastuvõtlik, võib ta haigestuda peaaegu kõikidesse tõbedesse alates vererõhuhaigustest kuni vähini. Kui firma läheb pankrotti, võetakse mehelt tema territoorium. See põhjustab sageli südame haigestumise,” räägib terapeut.

Tõnts toob näiteks põiepõletiku, mis on nii naiste kui meeste häda. Seegi on tagajärg, kui keegi on tunginud isiklikule territooriumile. Ürgloodust jälgides märgistab nii koer kui kass oma ala. Ürgloodus paneb inimese põiegi tilkuma ehk territooriumi märgistama.

“Alati vaadake, kes on tunginud teie territooriumile. Väga tihti on naistel sissesõitjaks sõbranna. Tuleb siis külla, kui tahab, ei helista ette. Aitab kahest sellisest käigust, kui põiepõletik end tunda annab,” meenutab Tõnts juhtumeid oma praktikast.

Sageli on noortel peredel sissetungijateks enda vanemad. Arvatakse, et vanem võib oma poja või tütre juurde iga kell sisse astuda ja öelda, mida tahab.

Kõige tihemini põevad põiepõletikku noored abielunaised, kel on väiksed lapsed ja kelle mehe ema tungib luba küsimata pere territooriumile. Muidugi tuleb tõvest vabanemiseks kasutada ravimeidki, aga et see jada ükskord lõppeks, peab hakkama end kehtestama.

Raske territoriaalne konflikt on neil, kelle kodu on 100 protsenti panga oma. “Minu praktikas on see kaasa toonud aina nooremate inimeste alkoholismi,” mainib Tõnts. Konflikt on palju väiksem, kui kas või pool kodust kuulub endale, lisab terapeut.

Liigne veejoomine pole hea

Metameditsiinil on oma vaade vee tarvitamise suhtes. Inimene peab ise tundma, kui palju ta vett juua tahab. “Kas te saate sundida koera vett jooma, kui ta ei taha? Vesi ei ole kasulik, kui teda liiast tarvitada. Aju annab kehale signaali, kui palju keha vett vajab. Ennast vett jooma sundida ei tohi,” on Tõnts kindel. Ta seletab, et kui inimene elab läbi territoriaalset konflikti, on ta neerukanal ahenenud ja keha hoiab vett kinni.

Sundides end vett jooma, võivad aju tundlikumad kohad tursuda, suureneb unevajadus ja kehakaal tõuseb.

Metameditsiinis on teaduslikult tõestatud, et kui naine kasutab rasestumisvastaseid vahendeid (hormonaalseid), on ta hormonaalstaatuselt mees. Kui tegu on abielunaisega, kel kodus mehelik mees, on sel juhul kodus tegelikult kaks meest. Sellest annavad tunnistust lõputud tülid, korrast ära seksuaalelu ja haiged lapsed.

“Kui naised lõpetavad hormonaalse vahendi kasutamise, hakkavad nad maailma tunnetama taas naisena ja tülid kaovad,” räägib terapeut ja lisab, et on selle tõe paikapidavust praktikas kordi näinud.

Leidke elus oma rütm

Kui inimene on terve, kas see tähendab, et ta pole läbi elanud dramaatilisi olukordi või šokke, mis tema ajusse salvestudes haigusi põhjustaksid?

Tõnts ütleb, et kõik inimesed on kogenud traumeerivaid sündmusi, kuid need, kes ei haigestu, on looduse poolt väga tugeva kaitsevõimega, nad suudavad kohe stressiolukorra lahendada (tihti alateadlikult) ja lähevad elust läbi tervena.

Lapsed muutuvad ajaga järjest haigemaks, sest toidulaud on rikutud. Inimese evolutsiooni käigus pole inimene oma keha, hinge ja vaimuga arenenud nii kiiresti, kui areneb tehnoloogia, toiduainetööstus. Kui inimene ei saa naturaalset, oma maal kasvanud toitu, muutub tema keha nõrgaks ja aju hakkab võtma pisikesi tülisidki šokina. Tihti öeldakse, et “see inimene on väga tundlik”.

Kui inimene sööb naturaalset toitu, joob puhast vett, ei tarvita kemiseeritud (transrasvhapetega) toitu, on tal suur eeldus olla terve keha ja tugeva immuunsusega.

Kuidas ise end aidata, oma aju teadlikult stressikindlamaks tugevdada?

“Pole vaja midagi tugevdada. Tunnetage enda rütmi. Mida vähem on elus “peab” tegemisi, seda rohkem olete tasakaalus oma olemusega. Kui näete enda ümber loodust, kui teete asju, mida tahate, pole vaja midagi tugevdada,” lausub Lea Tõnts. “Kui suudate aru saada, mis toimub teie sees ja ümber, ning ühildada need nii, et säilib elurõõm, on elu tasakaalus, tervis korras ja kodu turvaline paik, kus olla ja elada.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles