Pärnu linnavalitsus keelab rannas klaas- ja vanalinnas plasttaara

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kui rannas on õllemüük klaastaaras keelatud, siis kesklinna terrassidel tohib suvel pakkuda jooki ainult klaasist.
Kui rannas on õllemüük klaastaaras keelatud, siis kesklinna terrassidel tohib suvel pakkuda jooki ainult klaasist. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Pärnu linn asub jõuliselt võitlema prügistumise vastu ja piirab tänavu suvel välikohvikutes plast- ja klaastaara kasutamist.

Vanalinna välikohvikutes ei tohi 15. maist 30. augustini serveerida jooki plast- ega papptopsides ja Ranna puiesteest mere poole jäävad müügipunktid ei tohi müüa jooki kaasa klaaspudelis või joogiklaasis.

Plast- ja papptopside kasutuse piiramist südalinnas on Pärnu linnavalitsuse arenguteenistuse juhataja Anneli Lepa ütlust mööda arutatud nii ettevõtjate, kaupmeeste kui politseiga.

“On ju teada, et õhtu viimased napsud võetakse baarist topsis kaasa. Paraku jalutatakse nendega mööda linna ja hommikuks on tänavad-pargid plasttaarat täis,” tõdes Lepp. Linn pakkus söögikohtadele kompromissi, lubades terrassid avatud hoida kauem, kui näeb ette korrakaitseseadus, aga seda tingimusel, et keelatud taaras jooke õuealal ei müüda.

Suveperioodil on kesklinna ja ranna söögikohtadel lubatud hoida terrasse reedeti ja laupäeviti töös kuni südaööni ja muul ajal kella 23ni.

“Vaatame, kuidas muudatus õnnestub,” ütles Lepp ja lubas, et kui plasti keelamisest prügistumise vastu abi ei ole, otsitakse koos ettevõtjatega linna puhtana hoidmiseks muu lahendus.

Ühist keelt leida ei ole lihtne, sest läinud suvel kurtis mõni kesklinna söögikoht, et plasttopside ärajätmisest pole puhtuse hoidmisel eriti tolku, kuna nende asemel on hommikuks terrassi ümbrus klaasikilde täis.

“Näis, kuidas plast- ja papptaara piiramisega läheb. Linna huvi on, et kõik oleks korras: poleks prügimägesid ja plast ei jõuaks parki,” rõhutas Lepp.

Keskrannaga piirnevates kioskites ja kohvikutes kehtib sel suvel klaastaarakeeld.

See tähendab, et rannahoone ees kohvikus, ranna Steffani pitsarestoranis ja muudes kindlapiirilistes kohvikutes tohib õlle ja limonaadi laua taga klaasanumast ära juua, ent joogiklaasi või klaaspudeliga ei tohi kohvikust välja minna.

Kaasamüügi puhul kehtib rannas täielik klaastaarakeeld.

Klaaspudelite kasutamist piirates loodetakse liivaala ohtlikest klaasikildudest puhtana hoida.

Mujal linnas suvised taarapiirangud ei kehti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles