Pärnakas kirjutas lasteraamatu Mai tänava hiirtest

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raamatu "Mai tänava hiired" esikaas.
Raamatu "Mai tänava hiired" esikaas. Foto: Repro

Pärnus elava Urvi Grossfeldti sulest ilmus äsja lasteraamat „Mai tänava hiired“.

Uues lasteraamatus on lood hiireperest, kes näppavad korteritest juustu, rallivad mänguautodega, lustivad veekeskuses, loovad keldris suurt kunsti, tegelevad moega ja õrritavad kassi.

Oma esimese raamatu üllitanud Grossfeldti sõnutsi hakkas ta hiirejutte kirja panema seetõttu, et pojale olid kõik kodus olnud lasteraamatud unejuttudeks juba ette loetud, mistõttu tuli hakata uusi lugusid ise välja mõtlema.

„Hiirepere lugude idee sündis sellest, et ükskord hilja õhtul koju tulles tuli mulle koridoris vastu üks väike hiireke. Temast hiirelugude mõte tekkiski. Edasi tuli kõik juba iseenesest,“ seletas Grossfeldt.

Grossfeldti sõnutsi oli ta poeg hiirepere tegemistest vaimustunud ja ootas muudkui lisa. Et aastaga kogunes jutte juba omajagu, tekkiski mõte köita need raamatukaante vahele, mis Tea kirjastuse abiga autori sõnade kohaselt väga toredasti õnnestus.

Grossfeldti jutu järgi on ta raamatu kirjastamise ajal hiirejutte usinalt juurde kirjutanud ja plaanib esikraamatule tulevikus järge.

Raamatu „Mai tänava hiired“ esitlus Pärnus toimub oktoobri keskel.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles