Pärnumaa naiskodukaitsjad on parimad välitoitlustajad

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa naiskodukaitsjad Kaidi Lumera, Maie Pitsal ja Ello Jaaniste.
Pärnumaa naiskodukaitsjad Kaidi Lumera, Maie Pitsal ja Ello Jaaniste. Foto: Erakogu

Nädalavahetusel võistlesid naiskodukaitsjad Läänemaal Tuksis välitoitlustamise erialal, milles Pärnumaa ringkond võttis Sakala ja Harju ringkonna ees võidu.

Pärnumaa naised Kaidi Lumera, Maie Pitsal ja Ello Jaaniste olid parimate seas nii väliköögi planeerimisel, välikatla ehituse tundmisel, tule tegemisel kiiruse peale, juurikate puhastamisel, esmaabi andmisel köögis, maitseainete määramisel, looduse tundmisel kui nutikate abivahendite kasutamisel.

“Vastati küsimustele lähtuvalt Naiskodukaitse baasväljaõppe ainekavast ja eluarkusest,” ütles Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna esinaine Ly Eisenschmidt.

Võistlejad valmistasid Eisenschmidti ütlust mööda pelmeene, võileiva- ja küpsisetorti etteantud ainetest metsatingimustes ning keetsid putru. “Õhtul oli asjalik kohtumine kübarameister Kati Ojaver-Heidemanniga, kus metsaköögist väljunud daamid õppisid hooldama kübaraid ja valmistama lihtsaid peakatteid,” lisas ta.  

Pärnumaa Naiskodukaitse taasloodi 1992. aastal. Liikmeskonda kuuluvad neiud-naised alates 17. eluaastast.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles