Alanenud meri andis Valgerannas välja paarkümmend pommi

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Valgerannas tuli merest nähtavale 12 Teise maailmasõja aegset lennukipommi ja viis mürsku.
Valgerannas tuli merest nähtavale 12 Teise maailmasõja aegset lennukipommi ja viis mürsku. Foto: Päästeamet

Mere ääres jalutaja avastas eile Pärnumaal Audru valla populaarses supluskohas Valgerannas liiva seest 12 Teise maailmasõja aegset lennukipommi ja viis mürsku.

Päästeameti pressiesindaja Reimo Raja sõnutsi oli pommileid põhilisest supluskohast eemal, kuid siiski piirkonnas, kus inimesed käivad telkimas ja ujumas.

Raja jutu järgi tulid pommid nähtavale seetõttu, et veetase oli eile üle poole meetri alanenud.

Raja väitel demineerijad uurivad, mis asjaoludel pommid ja mürsud võisid randa sattuda. Seni on demineerijad tuvastanud, et leitud lõhkekehad pärinevad Teise maailmasõja ajast.

Lõhkekehade seisukord oli selline, et neid oli võimalik transportida. Praeguseks on lõhkekehad rannast ära viidud, et demineerijad saaksid neid uurida ja need hävitada.

Päästeameti pressiesindaja tuletas meelde, et iga lõhkekeha on inimesele ohtlik. „Leides kahtlase eseme, tuleb sellest kohe teatada hädaabinumbril 112. Kindlasti ei tohi leitud eset ise puutuda,“ õpetas Raja.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles