Sindi gümnaasium võõrustab maakonna õpetajaid

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Mari Karon.
Mari Karon. Foto: PP

Täna võõrustab Sindi gümnaasiumi pere õpetajate päeva künnisel paarisadat külalist, piduliku vastuvõtu keskmes on aasta parimad haridustöötajad ja see on sissejuhatus 1. oktoobriga algavasse hea õpetaja kuusse, mille juhtmõte kõlab “Õppimine seob põlvkondi”.

Tunnustussõnu ütleb Sindis kokkutulnuile maavalitsuse nimel haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Epp Klooster. Omavalitsuste liidu esimees Eeri Tammik annab tänatavatele üle meene, see on Pärnumaa vapilooma karu kujutisega klaasist taies, millele kinnitatud graveeringuga plaadil on tunnustamise kategooria ja selle pälvinu nimi.

“Tulijaid tervitavad meie gümnaasiumi õpilased, vilistlased ja Sindi linna taidluskollektiivid, loomulikult ei puudu üllatuskülaline, saladuseloori võiks kergitada vaid nii palju, et üllatuskülalisel on, mida hariduses toimuva kohta öelda,” mainis Sindi gümnaasiumi direktor Ain Keerup.

Pärnumaa omavalitsuste liidu ja maavalitsuse ühine konkursikomisjon selgitas maapiirkonna laste- ja õppeasutuste parimad juhid, nende asetäitjad, õpetajad ja noorsootöötajad 30 kandidaadi hulgast, taotlused esitati 18 haridusasutusest.

Tänasel peol on põhjust särada aasta õpetajaks nimetatud Kuro Lingil Kilingi-Nõmme gümnaasiumist, Malle Malmrel Paikuse põhikoolist, Tiiu Muhul Pärnu-Jaagupi gümnaasiumist ja Kersti Valgevälil Vändra gümnaasiumist.

Tunnustatute hulgas on aasta noored õpetajad Maria Jääger Audru lasteaiast ja Külli Šorin Pärnumaa kutsehariduskeskusest, samuti aasta haridusjuhid Mari Karon (pildil) Kilingi-Nõmme gümnaasiumist ja Pille Usin Tori põhikoolist.

Aastate õpetajad on Endla Kuura Pärnumaa kutsehariduskeskusest, Ellen Laanesoo Lõpe põhikoolist ja Ene Talts Häädemeeste keskkoolist. Aasta õppematerjali loojaks nimetas ühiskomisjon Signe Lensmenti Sindi gümnaasiumist ja aasta noorsootöötajaks Inga Raudsepa Tootsi põhikoolist.

Homme on üks peolisi, Kilingi-Nõmme gümnaasiumi õppejuht Mari Karon palutud aasta õpetajate vastuvõtule Tartusse Athena keskusesse, kus haridus- ja teadusminister Tõnis Lukas ja haridustöötajate liidu esimees Sven Rondik tunnustavad üle riigi tänavusi parimaid pedagooge.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles