Paikuse õpilased arendavad keskkonnateadlikkust

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikooli keskkonnateadlikkuse kuul toimunud fotokonkursi võitsid Aaron Aron ja Ardo Henning võistlustööga “Sassis”.
Paikuse põhikooli keskkonnateadlikkuse kuul toimunud fotokonkursi võitsid Aaron Aron ja Ardo Henning võistlustööga “Sassis”. Foto: Erakogu

Maapiirkonna suurimas põhikoolis Paikusel kestab keskkonnateadlikkuse kuu, projekti toetab SA Keskkonnainvesteeringute Keskus.

Projektijuht Nele Tamm selgitas, et projekti “Keskkonnateadlikkuse kuu Paikuse põhikoolis” raames toimuvad vanuserühmiti üritused, mis õpetavad lapsi loodust mõistma ja sellesse säästlikult suhtuma.

Tamme jutu järgi tuli vanemal vanuserühmal, 7.-9. klasside õpilastel GPS-orienteerumismängus leida maastikul märgitud punktid, kus mängijate vastuseid ootasid keskkonnateemalised küsimused.

Plakatikonkurss toimus koostöös Paikuse huvikooliga, osales 60 õpilast ja valmis 36 võistlustööd, neist parima autorid olid Laura Pampal ja Siret Kustassoo.

Fotokonkursi teema oli “Minu kaunis kodukoht”, millele laekusid tööd 77 autorilt, ja þürii valis võidutööks Aaron Aroni ja Ardo Henningu foto “Sassis”. Konkursside parimad said preemiaks õppereisi Sagadi looduskooli.

Nädalavahetusel käisid hakkajamad õpilased RMK Kabli looduskeskuses, kus õppeprogrammid “Jalajälge jätmata” ja “Ööelu metsas” andsid neile teadmistelisa.

Koolis on noorimatele, 1.-3. klassi õpilastele loodud oma veebileht. Mänguliselt õppides saab sealt teadmisi keskkonna kohta.

“Toimumas on veebiviktoriin, moe-show teise ringi rõivastest, taaskasutustöötuba, loomapsühholoog Aleksei Turovski loeng, lauamängude valmistamise võistlus ja õpilaskonverents,” loetles Nele Tamm.

Projektijuhiga koos veavad keskkonnateadlikkuse kuu üritusi õpetajad Sirle Varkentin, Signe Lensment, Anne Kalmus, Külli Jürisoo ja Kadri Jõgi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles