Vanalinna kool korraldas hümni sünnipäeval peo

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vanalinna kooli hümni viisi autor Toomas Voll (vasakult), sõnade autor Helle Voogel-Kirsi ning mõtte algatajad Malle Šalda ja Jaan Viertek.
Vanalinna kooli hümni viisi autor Toomas Voll (vasakult), sõnade autor Helle Voogel-Kirsi ning mõtte algatajad Malle Šalda ja Jaan Viertek. Foto: Vanalinna põhikool

Kogu Pärnu Vanalinna põhikool tähistas kooli hümni "Tark maja" kümnendat aastapäeva, tõstes aukohale hümni loojad ja mõtte algatajad.

Vanalinna kooli huvijuhi Marje Vaani jutu järgi kogunes pool tuhat õpilast ja õpetajat täna hommikul saali ja laulis nii, et saal rõkkas. “Toomas Volli komponeeritud viis on lihtne ja meeldejääv, nii nagu Vanalinna kooli kunagise emakeeleõpetaja Helle Voogel-Kirsi sõnadki,” iseloomustas Vaan.   

Toonased õppealajuhataja Malle Šalda ja direktor Jaan Viertek meenutasid, kuidas kümme aastat tagasi hümni loomise mõttele tuldi. Muljeid jagasid Voll ja Voogel-Kirsigi. Hümni loojad olid meeldivalt üllatunud, et Vanalinna kool nende loodut sedavõrd hindab ja armsaks peab.  

Õpetaja Tiiu Maide oli hümni autoritele leivad küpsetanud ja direktor Pille Tahker kinkis kõigile neljale, tänu kellele hümn sündis, kooli pildiga tassid ja roosid. “Õpilased kirjutasid ja joonistasid meie kooli hümnist ja õpilaste omaloomingust said kokku pandud kõigile kingituseks raamatudki,” lausus Vaan.

Huvijuhi ütlust mööda ütles üks õpilane kooli hümni kohta, et see on niisama soe ja hea kui kodus küpsetatud leib.

Kui tavaliselt laulavad õpilased kooli hümni fonogrammi järgi, saatis täna pidulikku ülistuslaulu Toomas Voll klaveril.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles