Raeküla kooli noorimad õppisid vastutust lemmiklooma eest

, õppealajuhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu kodutute loomade varjupaiga juhataja Birjo Piiroja rääkis Raeküla kooli lastele lemmiklooma pidamisest.
Pärnu kodutute loomade varjupaiga juhataja Birjo Piiroja rääkis Raeküla kooli lastele lemmiklooma pidamisest. Foto: Raeküla kool

Et lapse unistus oma koerast või kassipojast reaalsuseks saaks, on vaja endale selgeks teha väga palju olulist. Sellest olulisest rääkis Raeküla kooli 1.-4. klassi õpilastele Pärnu kodutute loomade varjupaiga juhataja Birjo Piiroja.
 

Lapsed kuulsid, et enne, kui soovitakse endale lemmiklooma muretseda, peaks kindlasti selgeks tegema, kui suureks loom kasvab, kas on piisavalt aega temaga tegelda ja mida ta sööb. Peale selle tuleb teada, kui palju maksavad vajalikud esemed lemmikloomapoes ja millist hinda küsitakse arstliku kontrolli eest.

Seejärel on aeg mõelda, kas loomake tunneb end omaniku juures õnnelikuna. Piiroja jutu järgi sattus eelmisel aastal erinevatel põhjustel varjupaika ligi 400 kassi ja 250 koera. Need on väga suured arvud, arvasid õpilased.

Andmisrõõm on suurim rõõm. Kohtumise lõpus said meie kooli väikesed loomasõbrad teha varjupaigale annetusi. Kodudest oli kaasa toodud patju, tekke ja loomulikult toitu, sest täis kõht on üks olulisemaid heaolutunde tekitajaid. Oli mõni kummist pallikegi, mis tõstaks loomakeste tuju seni, kuni nad endale päris kodu leiavad, kus ootab neid hoolivus ja armastus.
 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles