Paikuse kooli söökla püüab parima tiitlit

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse koolisöökla peakokk Tiia Klein (vasakult) ja kokk Sirje Eliste.
Paikuse koolisöökla peakokk Tiia Klein (vasakult) ja kokk Sirje Eliste. Foto: Urmas Luik

Neljapäeval, 28. oktoobril selgub toidumessil “Tallinn FoodFest” Eesti parim koolisöökla 2010, Pärnumaalt on taas võistlustules Paikuse põhikooli söökla.

Juba viiendat korda võistlusel osaleva ja seegi kord finaali jõudnud Paikuse kokkade kõrval lähevad parima koolisöökla tiitlit püüdma veel Martna, Valga, Ääsmäe ja Sõmeru põhikooli, Sargvere lasteaia-algkooli ja Tartu Raatuse gümnaasiumi söökla kokad. Finaalis valmistavad koolikokad žüriile hindamiseks kolm rooga: supi ja magustoidu ehk ühe “supipäeva” koolilõuna ning sooja köögiviljaroa omal valikul.
 
Hindamisel võetakse arvesse toidu maitset, toiteväärtust, välimust, serveerimist ja valmistamise protsessi. Iga roog serveeritakse ettenähtud ajal, ajagraafikust kinnipidamist hinnatakse.

Viiendat korda peetaval konkursil osales sel aastal kokku 20 kooli üle Eesti, neist seitse pääses finaali. Eelvoorus pidid koolisööklad esitama fotod sööklast ja koolist ning ühe koolinädala lõunamenüü koos tehnoloogiliste kaartidega, mida hindas professionaalsetest toiduasjatundjatest koosnev žürii.

Kõik finalistid saavad auhinnaks erialase messikülastuse Helsingis, kingitused võistluse sponsoritelt ja võimaluse osaleda erialasel täienduskoolitusel.
 
Parima koolisöökla konkurssi korraldab Tervise Arengu Instituut ja see toimub tänavu viiendat korda.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles