Hinnavõit ajab teerullid vastu talve pöördesse

Eno-Gerrit Link
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Enne talve saabumist on Pärnu tänavatel käimas kibekiire teeremont, mille käigus uuendatakse tänavakatet nii Mai rajoonis, Vana-Pärnus, Ülejõel, Via Baltical kui ranna rajoonis.

Pärnu linnavalitsuse majandusosakonna teedespetsialisti Jaak Kanniste sõnade järgi on teetööde sügisesse jäämisel praktiline põhjus: kui suvised soojakraadid hakkavad langema, kukuvad ka teetööde hinnad. “Eesmärk on kasutada nii aega kui ka rahalisi ressursse võimalikult efektiivselt. Tööde hinnad on sügisel oluliselt madalamad kui suvel,” märkis Kanniste.

Ehkki pärast remonti on teed siledamad, pole kõik sohvrid üle linna käivatest teetöödest sugugi vaimustatud. Autojuhte on pannud kõige rohkem kiruma riigile kuuluva Via Baltica Tallinna maantee ja Ehitajate tee ristmiku teekatte värskendamine, mille tõttu suleti kaks Tallinna poolt Ehitajate tee poole suunduvat sõidurada ja enne ristmikku tekkis ajuti umbes kilomeetrine järjekord.

Ühe autojuhi sõnutsi ulatus vaevaliselt liikunud autorivi üleeile peaaegu Sauga piirini. Ühe ummikusse sattunud sohvri jutu järgi kulus Sauga ja Pärnu vahelise teelõigu läbimiseks veerand tundi.

Maanteeameti avalike suhete osakonna peaspetsialisti Triin Adamsoni ütlust mööda tehakse Via Baltical garantiitöid: likvideeritakse garantiiperioodil avaldunud mittevastavused.

“Tööd tehakse tehnoloogiliselt vajaliku minimaalse ajaga,” selgitas Adamson tööde tähtaega.

Pärnu linnas on suurem teeremont jagunenud kolme ossa. OÜ Viamer Grupi töömeestel on käsil teekatte ehitamine Haapsalu maanteel linna piirist Siimu sillani, samuti tööd Ranna puiesteel ja Jalaka tänaval. Neil tänavatel uuendatakse 10 100 ruutmeetrit teekatet.

Lemminkäinen Eesti AS remondib teed Mai ja Merimetsa tänaval, kus asfalditakse 9000 ruutmeetrit teed.

Kolmas suurem tööpiirkond on kesklinnas ja Räämal, kus AS TREF Nord remondib kõnniteid Vee, Pühavaimu, Ringi, Aia, Sadama, Kaevu, Oja ja Ilvese tänaval. Uue katte saab nendel tänavatel ligemale 3000 ruutmeetrit kõnniteid.

Ehkki linnas toimuvate teetööde ajal võivad tipptundidel tekkida mõne minuti pikkused autojärjekorrad, mis nõrgema närvikavaga juhid nihelema ajavad, pole suuremaid ummikuid tänavatele tekkinud.

Pärnu linnavalitsuse pressiesindaja Karin Õunapi sõnutsi on käimas plaanilised tänavakatete parandustööd, mille lõpptähtaeg on 20. oktoober.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles