Pärnu noored tahavad tasuta koolibussi

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu noored tahaksid tasuta koolibussi.
Pärnu noored tahaksid tasuta koolibussi. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu linna noorte esindajad pöördusid linnapea Toomas Kivimägi poole sooviga arvestada linna eelarve koostamisel õpilaste tasuta kooli- ja kojusõiduga.

Praegu saavad tasuta kooli ja koju sõita üksnes maal elavad õpilased, kuid linnanoored peavad ühistranspordi kuukaardi eest maksma 80 või üksikpileti eest viis krooni.

“Transpordikulud kooli ja koju vähendavad oluliselt rahalisi võimalusi vaba aja veetmiseks,” tõdes üks noortest Kätlin Joala.

Noorte kohtumisel osales 15 inimest, kelle vanus jäi 15 ja 29 eluaasta vahele. Peale tasuta koolisõidu olid kõneks Pärnu talvised vaba aja veetmise võimalused. “Pärnu on talveperioodil täiesti väljasurnud linn, kus noored ei leia endale meelepärast tegevust peale kaubanduskeskuses hängimise,” edastas Joala.

Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik Maria Murakas-Ollo ütles, et linnapea pole seisukohta tasuta koolisõidu suhtes veel kujundanud.

“Kahju, kui noored nii arvavad,” kommenteeris ta etteheiteid talviste ajaveetmisvõimaluste kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles