Torutööd nõuavad linnakodanikelt pikka meelt

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oja tänav on üks neist uulitsatest, kus torutööd segavad bussiliiklust.
Oja tänav on üks neist uulitsatest, kus torutööd segavad bussiliiklust. Foto: Ants Liigus

Eelmise aasta sügisel alanud Pärnu kesklinna, Ülejõe ja Rääma piirkonna veevärgi ja kanalisatsiooni uuendamine-laiendamine on jõudnud poole peale. Sealsetel elanikel tuleb siiski varuda kannatust, kuna torutööde valmimiseni jääb veel aasta jagu aega.

AS Pärnu Vee projektijuhi Jaanus Vendi sõnutsi on praeguseks tehtud 60 protsenti töödest ja teekatet taastatud üle 86 000 ruutmeetri.

Kuigi torutöid tehakse aasta ringi, on teatud töödes talvel paus. Praeguseks on lõppenud nii pindamise kui asfaldilaotamise hooaeg. Nende töödega jätkatakse kevadel.

Paljud remondis tänavad on sügisvihmadega muutunud porimülgasteks. Ülejõe piirkonnas on probleemiks pinnasevee kõrge tase.

Viimastena on Ülejõel sel aastal saanud või kohe saamas ajutise, freespurust katte Vahe, Kitse ja Kuu tänav.

Asfaldipanekuks on vaja sobivaid ilmastikutingimusi. Sademete ja alla viiekraadise õhutemperatuuriga seda teha ei saa. Kui ilm ei võimalda teekatet tänavu lõplikult taastada, pannakse võimalusel vähemalt üks kiht asfalti ja taastatakse tee järgmisel aastal.

„Kui ilm ei luba ka seda enam teha, siis teeb ehitaja tänavatele ajutise katte killustikust või freespurust. Selle talihooldus on ehitaja kohustus,“ selgitas Vent. Sellised tänavad taastatakse täielikult tuleva aasta mais.

Vendi sõnutsi jätkuvad talvel torutööd kõigis mainitud piirkondades. Tööde maht sõltub ilmast ja liikluskorraldusest. Enne torutööde algust teavitatakse elanikke.

Praegu on torutööd pooleli või asfaltimise ootel kesklinnas lõiguti Ringi, Esplanaadi, Vee, Nikolai tänaval. Väiksemate lõikudena Suur-Posti, Hommiku, Rüütli ja Sadama tänaval. Keskväljaku auk aeti sel nädalal enne jõulukuuse toomist kinni.

Ülejõel kestavad remonditööd Rõugu, Turu, Sarve, Lubja, Voorimehe, Vana-Sauga ja Rahu tänaval. Räämal tehakse torutöid Oja, Rohu ja Pirni tänaval.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles